Microsoft CEO'sundan Apple CEO'su Tim Cook'a Ağır Gönderme!

0
0
0
0
0
Microsoft CEO'sundan Apple CEO'su Tim Cook'a Ağır Gönderme!
Microsoft'un tepe ismi Satya Nadella, yaptığı röportajda Apple'ın iPad Pro modelini piyasaya sürerek Microsoft'u taklit ettiğini söyledi.

Microsoft, hem tablet hem de klavyeli kılıfı sayesinde bir dizüstü olarak kullanılabilen ve tam anlamıyla bir bilgisayar deneyimi sunan Surface Pro modellerini yaklaşık 3 yıl önce tanıtmış ve Apple CEO'su Tim Cook, "Buz dolabı ve tost makinesi birlikte satışa sunulabilir ancak bu birliktelik büyük ihtimalle tüketicileri mutlu etmez." diyerek Microsoft'un hem bilgisayar hem de tablet cihaz konseptini ağır eleştirmişti.

Bu olayın üzerinden Apple'ın da iPad Pro modelini aynı mottoyla satışa sunması kozlar Microsoft'a geçti. Cook'un bu açıklamasına ilk başlarda sessiz kalan Microsoft CEO'su Satya Nadella, iPad Pro modelinin satışa sunulmasından sonra geçtiğimiz günlerde kendisiyle yapılan röportajda "Artık bizi eleştiren rakiplerimiz bile buzdolabıyla tost makinesini bir araya getirdi." diyerek Tim Cook'a gönderme yaptı ve dolaylı olarak Apple'ın iPad Pro konseptinde Microsoft'u taklit ettiğini söyledi.

Microsoft, iPad Pro'yu başından beri eleştiriyor

iPad Pro her ne kadar bilgisayar görevi gören bir cihaz gibi duyurulsa da iOS işletim sistemiyle çalışan bir tablet olması ve Surface Pro serisinin gerçek anlamda Windows bilgisayarlarla aynı işletim sistemine sahip olması Microsoft'un iPad Pro'yu eleştirmesi için başlı başına bir neden oldu ve Microsoft her fırsatta Apple'ın iPad Pro'sunu eleştirdi. Hatta öyle ki Microsoft, iki rakip sesli asistanı karşılaştıran bununla ilgili bir reklam bile yayınlamıştı.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0