Microsoft'un Şehir İçinde Güvenli Dolaşmanızı Sağlayacak VR Sistemi: DreamWalker

10
5
1
0
0
Teknoloji devi Microsoft, geleceğin trendi sanal gerçekliğe yatırımlarını sürdürüyor. Şirket, şehir içinde güvenli bir şekilde dolaşmanızı sağlayacak DreamWalker'ı YouTube kanalı üzerinden paylaştı.

Microsoft, sanal gerçekliği gücünü bir sonraki seviyeye taşımak için durmadan çalışıyor. Teknoloji devi bu kez araştırmacılar tarafından geliştirilen ve insanların gerçek dünya ortamını sanal dünyada gezmelerini sağlayacak bir teknik olan DreamWalker’ı gösterdi. DreamWalker’ı ilk kez gördüğümüz video Microsoft Research’ün YouTube kanalından yayınlandı.

Araştırmacılar, DreamWalker’ı paylaştıkları blog yazısında da anlattı. Yazıya göre DreamWalker, kalabalık bir şehir gibi tamamen farklı bir yeri deneyimleyerek kullanıcıların gerçek dünyada bir yerden bir yere gitmelerini sağlayan bir sanal gerçeklik sistemi. Teknoloji, gerçek dünyaya en iyi şekilde uyum sağlayan VR'ı kullanmak için yol planlayıcıyı kullanıyor ve gerçek dünyada bilinen her engeli VR dünyasına aktarıyor.

gercek dunyada vrla dolasmak

Microsoft, bu teknolojiyi sağlayabilmek için ‘inside-out tracking’, çift bantlı GPS sensörü ve iki RGB derinlik kamerası kullanıyor. DreamWalker’ın prototipi yalnızca bir bilgisayar, VR kulaklık ve monitör içeren bir sırt çantasından oluşuyor. VR dünyasında iken DreamWalker’da bulunan inside-out tracking, gerçek hayatta karşınıza çıkan engelleri de algılıyor ve kullanıcıların bunlardan kaçmalarına yardımcı oluyor.

Yukarıdaki resimde görebileceğiniz gibi sarı oklar kullanıcılara güvenli yollar göstererek yönlendiriyor. Bu şekilde kullanıcılar bir VR gezisinde iken gerçek dünyada karşılarına çıkabilecek engellerden ve tehlikelerden kaçınabiliyorlar. Teknoloji şu anda kullanıma hazır gibi görülmese de ileride insanların VR ile etkileşime girme şeklini değiştirebilir.

Kaynak : https://beebom.com/dreamwalker-walk-through-vr-cities/
10
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
5
1
0
0