Microsoft Edge Baştan Aşağıya Yenileniyor (Video)

27
24
6
2
0
Yeniliklere doymayan Microsoft, şimdi de hâlihazırda yeni olan tarayıcısı Edge'i çok ileri bir seviyeye taşıyor.

Windows 10'un Mayıs ayı güncellemesi ile masaüstü işletim sistemine daha önce görülmemiş yenilikler getirecek olan yazılım sektörü devi, Edge Chromium isimli yeni bir tarayıcı üzerinde bir süredir çalışıyordu. Bugün ise Microsoft, yeni internet tarayıcısının yapabileceklerini gösteren ve fazlasıyla beğeni toplayan videosunu yayınladı.

Göze çarpan en büyük yeniliğin Internet Explorer desteği olduğu gözüküyor. Eski internet sitelerini başarılı bir şekilde açabilmek için Internet Explorer, Edge Chromium internet tarayıcısının içerisinde varsayılan olarak geliyor.

Microsoft'un Deneyim ve Cihazlar Departmanı'nın Başkan Yardımcılığı görevini yapan Joe Belfiore "Yaptığımız iş ile ortaya eşi benzeri görülmemiş bir şey koymayı planlıyoruz" diyerek Edge Chromium'un gelmiş geçmiş en başarılı internet tarayıcı olacağına güveninin tam olduğunu aktarıyor.

Hâlihazırda kullanımda olan Microsoft Edge internet tarayıcısı, Internet Explorer 11'i ancak yeni bir program çalıştırır gibi açabiliyordu. Edge Chromium ise bunu kendi içerisinde hallediyor ve son kullanıcıya hiçbir şekilde fark ettirmeden internet sitelerini önlerine sunuyor. O an hangi internet tarayıcısının aktif olarak kullanıldığının anlaşılması içinse adres çubuğunun sol kenarına logo yerleştiriliyor.

Kullanıcılar bir internet sitesinden yazı ve fotoğraf almak için artık neredeyse hiç uğraşmayacaklar. Yeni Edge Chromium ile fotoğrafları yanda açılan sekmeye sürüklemeniz yeterli. Oluşturduğunuz taslağı yine tek tuşla bir Word veya Excel dosyasına aktarma imkanı da Microsoft tarafından kullanıcıya sunuluyor.

Gizlilik alanında iyileştirmeler yapan teknoloji devi şirket, Edge Chromium internet tarayıcısında kullanıcılarından ne kadar gizlenmek istediklerini seçmelerini istiyor ve bu doğrultuda arka planda veri akışına müdahale ediyor. Gizli mod ile artık kullanıcıların hiçbir şekilde takip edilemeyeceği de gelen bilgiler arasında.

Microsoft'un yeni özellikleri ne zaman yayımlayacağı hakkınde henüz net bir bilgi bulunmuyor ancak eğer ki yayımlandığı anda bu özelliklere sahip olmak istiyorsanız, Edge Canary internet tarayıcısını (yeni özelliklerin test edildiği Edge tarayıcısı) indirmeniz tavsiye ediliyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/5/6/18527875/microsoft-chromium-edge-new-features-build-2019
27
24
6
2
0
Emoji İle Tepki Ver
27
24
6
2
0