Chromium Microsoft Edge'in Google Chrome'u Geçebilmesini Sağlayacak 3 Sebep

25
12
3
3
2
Google Chrome’un altyapısını kullanacak olan Microsoft Edge Chromium, Google Chrome’u tahtından indirebilecek potansiyele sahip olabilir mi? Bu konuda farklı görüşler mevcut.

Microsoft’un internet tarayıcısı Explorer, yıllarca insanların en çok kullandığı internet tarayıcı olmayı başardıysa da hiçbir zaman insanların favori tarayıcısı olmayı başaramadı. Bu nedenle de Firefox ve Chrome gibi alternatifleri geldiği anda insanlar Explorer'ı terk etti.

Bunun üzerine Microsoft da Edge tarayıcısını çıkardı. Windows 10 masaüstü versiyonu bulunan bu tarayıcı, bazı önemli yeniliklere sahip olsa da beklentileri karşılayamadı ve bir başka başarısız deneme olarak muamele gördü. Microsoft da Edge için Google Chrome’un Chromium tabanını kullanacak.

Microsoft Edge Chromium, Google Chrome’u geride bırakabilir mi? Bu konuda değişik görüşler söz konusu.

Chrome'un Özelliklerine Sahip Olması

Google Chrome’un bütün özelliklerine sahip olacak olan Microsoft Edge tarayıcı, var olan özelliklerin üzerine Microsoft’un kendi özel dokunuşlarına da sahip olacak. Güncellemeleri aynı hızda alacak olan tarayıcı artık rakiplerinin (özellikle de en büyük rakibinin) artık gerisinde kalmayacak.

Platformlar Arası Kullanılabilirlik

Yeni sistemle birlikte artık Microsoft Edge’in mobil sürümü de gelecek ve firma, Edge’i Windows 10 dışındaki cihazlarda da kullanılabilir hale getirmiş olacak.

Windows 10 ve Windows 7 şu anda dünyanın en popüler masaüstü işletim sistemleri olarak öne çıkıyor. Ocak sonunda Windows 7 desteği vermeyi kesen Microsoft, tarayıcıyı muhtemelen Windows 7’ye de uyumlu yapacak.

Dağıtım Ağının Genişliği

Microsoft’un en önemli avantajlarından biri de firmanın muhtemelen var olan en büyük dağıtım platformlarından birine sahip olması. Dünyanın en büyük işletim sistemi ağına sahip olan Windows, yeni ürünü bir yıl sonra çıkardığında 1 milyardan fazla kullanıcıya ulaştırabilir. Yeni ürünlerin de büyük kısmı içinde hazır olarak bu tarayıcıyı barındıracaktır. Gerçekten de Edge, Google Chrome'u geride bırakmayı başarabilecek mi sorusunun cevabını ise zaman gösterecek.

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/three-reasons-chromium-microsoft-edge-can-be-bigger-than-google-chrome-525515.shtml
25
12
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
25
12
3
3
2