Microsoft Edge, iOS ve Android Platformu İçin Yeni Bir Güncelleme Yayınlayacak

10
3
1
1
0
Microsoft'un mobil platformlara dahil ettiği Edge, gelecek özellikler ile birlikte çok daha yetenekli olmanın yanı sıra Windows 10 kullanıcılarını sevindirecek bir özellik ile gelecek.

Microsoft’un hem iOS hem de Android işletim sistemlerini destekleyen mobil tarayıcısı Microsoft Edge, birbirinden kullanışlı yeni özellikler almaya hazırlanıyor. Uygulamanın beta sürümünü kullananlar gelen yenilikleri görmeye başlarken, Google Play Store üzerinden kararlı sürümü edinenlerin güncellemeyi almak için biraz daha beklemesi gerekecek.

Microsoft Edge’in en önemli yeniliği, günümüzde mobil tarayıcılarda yokluğu en çok hissedilen özelliklerden birisi olan web sayfası çeviricisi özelliği olacak. Beta sürümde test edilen bu özellik, yabancı dildeki bir sayfaya girdiğinizde işletim sisteminizin dilini algılayarak sayfaları otomatik olarak sizin dilinize çevirecek.

Daha önce Microsoft’un web tarayıcılarında kullanıcıların tercihlerinden ziyade sürekli olarak Bing arama motorunu varsayılan yapması sinirleri bozuyordu. Yeni Edge ile birlikte Bing arama motorunu varsayılan şekilde görmek yerine kullanıcının kendi tercihini yapması istenecek. Herhalde bu da Bing’e karşı duyulan haklı antipatiyi biraz hafifletebilecektir.

Microsoft Edge’in diğer bir yeniliği ise “Timeline” özelliğinin Windows 10 üzerinden kullanılabilir olması. Böylece akıllı telefonlarınızda son kullandığınız içerikleri veya çalışmalarınızı bilgisayar üzerinden devam ettirebileceksiniz. Son olarak gelecek güncellemenin bazı sorunları düzeltme ve performans iyileştirmeleri içerdiğini belirtelim. Yeni güncellemenin yayınlanma tarihi ise henüz net olarak bilinmiyor.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Microsoft-Edge-Android-web-page-translation-support_id106639
10
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
3
1
1
0