Microsoft Edge, Mobil Platformuna AdBlock Plus Eklentisini Dahil Etti

18
1
1
0
0
Bilhassa masaüstü web tarayıcılarında kullanıcıları çileden çıkartan popup reklamlar ve pencereler, çeşitli yardımcı araçlar ile engellenebiliyor. Fakat mobil platformlar için bu iş biraz daha zor. Neyse ki artık Microsoft’un bu yeteneği beraberinde getiren Edge tarayıcısı var.

Microsoft’un web tarayıcılar konusunda oldukça yeteneksiz olduğu ve bir türlü istenilen başarıyı yakalayamadığı hepimizce malum. Google Chrome, Firefox ve Opera gibi web tarayıcılarını yan yana koyduğumuz zaman, Microsoft’un işi oldukça zor diyebiliriz. İnternet Explorer’dan sonra Edge ve Spartan gibi farklı isimlerle imaj tazelemeye çalışan Microsoft, son hamleleriyle de bu başarısızlığını başarıyla sürdürmüştü. Peki, mobil platformlar için neler söylenebilir?

Microsoft, en azından mobil platformlarda web tarayıcısı konusunda biraz yer edinmek istiyor. Daha önce hem iOS hem de Android işletim sistemleri için duyurduğu Edge isimli web tarayıcısı, bünyesinde barındırdığı AdBlock Plus özelliği sayesinde istenmeyen reklamları engellemeyi ve sayfaları daha verimli hale getirmeyi hedefliyor. Yeni Microsoft Edge Mobil tarayıcı sayesinde herhangi bir eklenti ile uğraşmadan popup reklamlarını rahatlıkla engelleyebiliyorsunuz. Uygulamanın “Ayarlar” menüsünden aktif edilebilen bu özellik, istenildiği zaman devre dışı da bırakılabiliyor.

Microsoft’un Edge tarayıcısıyla beraber, Google’ın da Android Chrome uygulamasına reklam engelleme özelliği getirdiğini belirtmek gerek. Fakat Google Chrome uygulamasında bu özellik biraz sınırlı ve iOS cihazlarda maalesef kullanılamıyor. The Verge isimli kaynakta belirtildiği üzere AdBlock Plus, bu konuda daha agresif ve kararlı davranıyor. iOS’un varsayılan web tarayıcısı Safari için de App Store üzerinde bazı reklam engelleme araçları yayınlanmıştı fakat bu uygulamaların pek verimli çalışmadığı da bir gerçek.

Edge AdBlock Plus, hem Android hem de iOS cihazlarda beta olarak kullanılabiliyor. Yani Microsoft henüz bu uygulamayı %100 tamamlamış değil. Muhtemelen gelen kullanıcı geri dönüşleri ve yapılan yorumlara göre, bazı ufak tefek değişikliklerden sonra tarayıcı tamamıyla hazır hale gelecektir.

Microsoft, Edge tarayıcılarını zaten Windows bilgisayarlara yükleyebiliyorduk. iPhone, iPad ve Android sürümlerinin de gelmesiyle birlikte artık tüm platformlar için Edge web tarayıcısı kullanılabilir hale gelmiş oldu. Son olarak bu mobil uygulamanın masaüstü Edge uygulamasıyla etkileşime girebildiğini, istenildiği takdirde PC üzerinde bulunan verilerin (sık kullanılanlar, okuma listeleri, kullanıcı adı ve şifreler gibi) mobil tarayıcıya aktarılabildiğini ekleyelim.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2018/06/25/microsoft-edge-ios-built-in-adblock-plus/
18
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
18
1
1
0
0