Microsoft'un Geçtiğimiz Yıl Hata Avcılarına Ne Kadar Ödül Dağıttığı Ortaya Çıktı

22
7
4
1
1
Microsoft, yayınladığı bir blog yazısında bu sene hata avcılarına ödediği miktarı açıkladı. Şirketin yayınladığı yazıya göre bu sene hata avcılarına 13 milyon dolardan fazla ödül dağıtıldı.

Siber güvenlik açıkları, hem kullanıcılar hem de teknoloji şirketleri için büyük bir tehdit olmaya devam ederken bu tehdit, milyonlarca kullanıcıya hitap eden devasa teknoloji şirketlerinde çok daha büyük boyutlara ulaşabiliyor.

Siber güvenlik konusunda güvenlik araştırmacılarının önemi ise çok daha net bir şekilde ortaya çıkıyor. Bu güvenlik araştırmacıları, zaman harcayarak hataları kötü amaçla kullanabilecek kişilerden önce keşfederek şirketlere raporluyor. Görünüşe göre Microsoft da güvenlik araştırmacılarının bu konudaki önemini iyice kavramış durumda.

Microsoft, hata avcılarına 13 milyon dolardan fazla ödeme yaptı

microsoft

Microsoft Security Response Center tarafından paylaşılan bir blog yazısında, Microsoft'un 15 ödül programında 327 güvenlik araştırmacısına 13,7 milyon dolar ödediğini açıkladı. En büyük ödül olan 200 bin dolar ise 1.226 güvenlik açığının raporlanmasına ödendi. Şirket, geçtiğimiz senenin aynı döneminde ise sadece 4,4 milyon dolarlık ödeme gerçekleştirmişti. Yani geçen sene bu senenin neredeyse 3'te 1'i kadar bir ödeme gerçekleştirilmişti.

Teknoloji devi, yeni siber güvenlik tehditlerini ve güvenlik açıklarını araştırmacıların çalışmalarını paylaşmaları için çok daha kolay hale getirmeye devam ediyor. Şirket, bu sene yeni ödül programları eklerken iki yeni araştırma ödülü daha sunuyor.

Microsoft, COVID-19 salgınının insanları evlerinden çalışmaya zorlaması sebebiyle güvenlik araştırması katılımlarında bir artış görürken rapor hacminde de önceki yıllara göre büyük bir artış yaşıyor. Eğer ki Microsoft'un düzenlediği ödül programlarıyla ilgileniyorsanız şirketin tüm ödül programlarını burada bulabilirsiniz.

Kaynak : https://www.onmsft.com/news/microsoft-paid-out-almost-14-million-in-bug-bounties-in-the-past-year
22
7
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
22
7
4
1
1