Microsoft HoloLens 2 Piyasaya Sürüldü: İşte Fiyatı ve Özellikleri

22
14
4
1
1
Microsoft’un karma gerçeklik cihazı HoloLens 2, bugün şirket tarafından piyasaya sürüldü. İlk modeline göre önemli geliştirmeler bulunduran cihaz, yeni jest kontrolleri ve daha geniş görüş alanıyla dikkat çekiyor.

Microsoft’un HoloLens 2 isimli karma gerçeklik cihazı, bu yılın başlarında açıklandıktan sonra bugün resmen piyasaya sürüldü. 2016 yılında ilk kez piyasaya çıkan HoloLens’in devam sürümü olan cihaz, daha geniş bir görüş alanına ve daha karmaşık jest ve mimik kontrollerine sahip.

HoloLens 2 ilk olarak, ABD, Fransa, Almanya, İrlanda, Yeni Zelanda, Avusturalya ve İngiltere’de satışa sunuldu. Önceki versiyonundan daha hafif olan HoloLens 2, daha iyi bir ergonomi sunmak açısından yeniden tasarlandı ve görüş alanı 34 dereceden 52 dereceye çıkarıldı. Microsoft, tasarımın yanında önceki sürümde olmayan bazı özellikleri de yeni modele ekledi. Cihaza eklenen tam teşekküllü jest takibi sayesinde bileğinizde bir holografik düğme meydana geliyor ve bu düğmeye dokunduğunuzda menüler arasında geçiş yapabiliyor, nesneleri sürükleyip bırakabiliyorsunuz. Cihaz ayrıca Windows Hello ile uyumlu çalışarak gözünüz ile cihazı başlatmanıza olanak sağlıyor.

microsoft hololens 2

Microsoft’un ilk HoloLens modeli için bazı oyun ve uygulamalar geliştirilmişti ancak HoloLens 2’de böyle bir durum söz konusu değil. Bu yeni model tamamen ticari müşterilere yönelik olacak. Son kullanıcı için çıkmayacak olan HoloLens 2’nin özel bir versiyonu ise Amerikan askeri için Entegre Görsel Büyütme Sistemi kapsamında inşa ediliyor.

Microsoft HoloLens 2’nin özellikleri:

hololens 2

HaloLens 2’nin ekranı 2K çözünürlüğünde şeffaf holografik lenslerden oluşuyor. Bu ekran, göz tabanlı işleme yeteneği sayesinde gözünüzün pozisyonuna göre görüntüyü optimize edebiliyor. Çok çeşitli sensörlere sahip olan cihazda, 4 adet kamera ile baş izleme, 2 adet kızılötesi kamera ile göz izleme, derinlik sensörü, ivmeölçer, jiroskop ve manyetometre gibi sensörler yer alıyor. Ses kısmına baktığımızda ise cihazın 5 kanallı bir mikrofona sahip olduğunu görüyoruz. Bu mikrofon, yerleşik uzamsal ses teknolojisine sahip. HoloLens 2, gerçek zamanlı göz ve el izleme teknolojilerine de sahip durumda.

Tüm bu işlemleri yaparken HoloLens 2, Qualcomm Snapdragon 850 Compute Platform işlemcisinden yararlanıyor ve ikinci nesil özel üretilmiş holografik işleme ünitesinden destek alıyor. 4 GB LPDDRx RAM’e ve 64 GB UFS 2.1 depolama alanına ait olan cihazda Bluetooth 5.0 teknolojisi kullanılmış. Cihaz sadece 566 gram ağırlığında ve benzer rakiplerine göre oldukça ergonomik kalıyor.

Microsoft HaloLens 2 fiyatı:

HoloLens 2, sadece yukarıda da bahsedilen ülkelerde satışa sunuldu. Ön sipariş verilebilen bu ülkelerde ise sadece cihazın fiyatı 3.500 dolar. Bu fiyat Türkiye’de yaklaşık 20.000 Türk Lirası yapıyor. Eğer cihazın yanında uzaktan yardım seçeneğini de isteyen alıcılar olursa, bu pakete aylık olarak abone olmak zorundalar ve cihazın ücretine ek olarak aylık 125 dolar (yaklaşık 715 TL) vermek zorunda. Microsoft'un HaloLens 2 ile ilgili yaptığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/11/7/20946589/microsoft-hololens-2-mixed-reality-headset-preorder-shipping-price-upgrade
22
14
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
22
14
4
1
1