Microsoft, iOS ve Android İçin Xbox Live Desteği Sunmaya Hazırlanıyor

8
5
1
1
0
Microsoft, platformlar arası yaygınlığı artırmak amacıyla iOS ve Android cihazlardaki oyunlara Xbox Live desteği getirmeyi hedefliyor.

Microsoft, Xbox Live desteğini iOS ve Android cihazlara getiriyor. Teknoloji devi, Xbox Live’ı Android ve iOS’te çalıştırabilecek yeni bir mobil platformlar arası geliştirici aracı yayınlayarak geliştiricilerin bu aracı kullanmasını sağlayacak. Xbox Live; Android ve iOS cihazlardaki oyunların en iyi skor, başarımlar, arkadaş listesi ve kulüpler gibi bilgilerini barındıracak.

Bu girişim, Microsoft’un Xbox oyunlarını birden fazla platformlara getirerek büyümesini sağlamayı amaçlıyor. Oyun geliştiricileri, Xbox Live’ı istedikleri şekilde oyunlarına entegre edebilecekler. Bilindiği gib Microsoft; gizliliği, çevrimiçi güvenliği ve çocuk hesaplarını korumak için kimlik ağını kullanıyor.

Microsoft, Xbox Live’ı daha çok mobil oyuna getirebilmek için oyun geliştiricilerinin aynı Minecraft’ta olduğu gibi bir yaklaşımda bulunmalarını istiyor. Bazı iOS ve Android cihazlara Xbox Live başarımları eklendi bile. Ancak şu an için yalnızca Microsoft Stuidos’un uygulamalarında görüntülenebiliyorlar.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/3/14/18265214/microsoft-xbox-live-ios-android-games-support-features
8
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
5
1
1
0