Microsoft, Kendi Hizmetlerine Uyumlu Mini Hoparlör Yapacak

3
1
1
0
0
Microsoft’un mini hoparlör projesi ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Bu cihaz muhtemelen Microsoft’un Teams gibi hizmetlerine uyumlu olacak, doğrudan piyasadaki rekabetin içine girmeyecek.

Microsoft’un kendi Echo benzeri hoparlörünü yaptığı konusunda pek çok söylenti dolaşıyordu. Yeni ortaya çıkan patent başvuruları da firmanın kendi ürününü piyasaya çıkaracağını ancak ürünün beklenenden farklı olduğunu gösterdi. 

Microsoft aslında asistan pazarında Cortana ile bir şansını denemiş ancak başarıya ulaşamamıştı. O zamandan bu yana Microsoft’un Echo gibi bir hoparlör yapmayacağı düşünülüyordu. Microsoft bu pazara daha farklı bir stratejiyle döndü. Firmanın yeni hoparlörü, rakiplerinin aksine bağımsız bir asistan olarak değil Teams özelliği ve şirketlere yönelik hizmetleri ile bağlantılı olarak kullanılacak. Yani bu cihaz özel bir pazarda kullanılacak. Ağustos 2017 tarihli ürün patenti bugün itibarıyla kamuya açıldı. 

microsoft speaker

Artık yardım aracı haline gelen Cortana ve şirketlere yönelik ürün projeleriyle dikkat çeken Microsoft, bu pazarda ürün yelpazesini genişletmek istiyor. Son tanıtımlarında da koni şeklinde, birden fazla konuşmacıyı algılayabilen fonksiyonel hoparlörlerini sergileyen Microsoft, üretici firmalarla daha uyumlu bir cihaz üretmeyi amaçlıyor. Firma bu ürünün daha sonra geliştirici olmayan müşterileri için satışa sunulacağını açıklamıştı.

Bu ürün en nihayetinde bir patentte yer alıyor ve gerçekten de üretilmek zorunda değil. En azından Microsoft’un bu fikre kafa yormuş olduğunu göstermesi açısından ise önemli bir cihaz. Hiç de şaşırtmayan bir şekilde Microsoft planlarını açıklamıyor ve gizliliğini koruyor.

Kaynak : https://www.zdnet.com/article/microsoft-patents-a-mini-speaker-that-could-complement-its-teams-service/
3
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
1
0
0