Microsoft Launcher’ın Ebeveyn Denetimleri Farklı Platformlar Arasında Çalışabiliyor

5
1
1
0
0
Microsoft Launcher'ın mevcut ebeveyn denetimi seçenekleri, çocukları ve gençleri telefon ekranlarından uzak tutmak için yeterli gelmiyor. Ebeveynler en fazla genel bir cihaz ekran süresi atayabilir ve çocukların telefonlarını nasıl kullandıklarına dair genel bir bilgi edinebilir. Microsoft, çocuklarının hangi uygulamaları kullanabileceği ve gün içerisinde hangi saatlerde aktif olabileceği üzerinde daha ayrıntılı kontrol şansı vererek bu durumu ele almak istiyor.

Microsoft, en son Google Family Link güncellemesinde olduğu gibi, ebeveyn kontrol panelini uygulama başına süre sınırı koymanıza izin verecek şekilde değiştirdi. Çocuklarınız genellikle zamanlarının çoğunu oyun oynayarak geçiriyorsa ve ödevlerini yapmaları sonucunda ödül istiyorsa bu uygulama yararlı olabilir. Hafta sonları çocuklarınıza ekstra bir veya iki saatlik bir oyun süresi vermeyi de seçebilirsiniz. Şirket, ayrıca zaman kısıtlamasını aşmak için cihazlar arasında geçiş yapan zeki çocukları da es geçmedi. Panelde atanan bir başlık, çocuğunuzun hesabına giriş yapmış Microsoft Launcher çalıştıran bir Android cihazı, bir Windows 10 PC'yi veya bir Xbox One'ı tanıyabiliyor.

Bu ayarları yapmadan önce, çocuklarınızı ilgili Microsoft hesaplarıyla listeleyen bir aile grubu kurmanız gerekiyor. Çocuklarınızın Android cihazlarında da Microsoft Launcher’ın varsayılan olarak ayarlanması bir zorunluluk olarak karşımıza çıkıyor. Tüm bunların yanı sıra çocuklarınızın aile grubunda oluşturulan hesapla giriş yapması da bekleniyor. Bu işlemler gerçekleştirildikten sonra family.microsoft.com adresine giderek uygulamalar için zamanlayıcı ayarlayabilirsiniz. Özellik şu anda ön izleme aşamasında bulunduğu için belirli hatalarla karşılaşabileceğinizi de belirtmekte fayda var.

Yine de atlatılabiliyor

Uygulama gayet düzgün gözükse de Microsoft uyarıda bulunuyor. Çocuklar uygulamayı kaldırabilecek kadar yetenekliyse kısıtlamalar da ortadan kalkabilir. Windows 10’un uygulama mağazasının, çocuklarının Android cihazlarında kullandığı tüm uygulamalara sahip olmalası pek mümkün değil. Bu da platformlar arası özelliğin kapsamını kısıtlayan bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2019/10/09/microsoft-launchers-new-parental-controls-work-across-android-windows-pc-and-xbox-one/
5
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
1
1
0
0