Microsoft, Mobil Office Uygulamalarını Birleştiriyor

27
5
2
1
0
Microsoft’un Windows telefonları mobil pazarda büyük bir hezimete uğradıktan sonra yazılım devi artık Android’e yönelmişti. Firma iddia edilene göre şimdi hem Android hem de iOS için mobil Office uygulamalarını bir araya topladığı bir versiyon geliştiriyor.

Ne kadar büyük ve sektöre hakim bir firma olursanız olun başarınız her zaman garanti değildir. Dünyanın en büyük işletim sistemi üreticisi olan Microsoft’a bakarsak bu durumun çok net bir örneğini görüyoruz. Firmanın Windows mobil işletim sistemine sahip telefonları piyasada tutunamadı. 

Bunun üzerine rotasını Android’e çeviren firma, Google Play Store’a Office ürünlerinin mobil versiyonlarını hazırlayıp yayınlamıştı. Word, Excel, Powerpoint gibi uygulamaların akıllı telefon ve tabletlerde kullanılan bu versiyonları boyut olarak biraz iri olsalar da ihtiyaca cevap vermeyi başardı ve pek çok kullanıcı tarafından da indirildi. 

Microsoft Office, Android'de tek bir uygulamaya toplanacak

microsoft office android

Zdnet’in haberine göre firma şimdi verimlilik uygulamalarını bir araya toplamaya karar vermiş durumda. Aslında benzer bir uygulama Samsung cihazlarda bulunuyor. İki firmanın iş birliğinin bir parçası olarak, Samsung Galaxy Note 10 akıllı telefonlarda Microsoft Office uygulamalarının hazır olarak geleceği açıklanmıştı. Samsung aslında telefonlara Microsoft Mobile Office adlı bir uygulama yüklemişti. Kullanıcılar oradan istedikleri uygulamaları seçip indiriyordu. 

Habere göre Microsoft’un Hindistan’daki bir ekibi şimdi benzer bir uygulamayı bütün Android cihazları kapsayacak şekilde genişletmeye çalışıyor. Unity adı verilen bu uygulamada Word, Excel gibi araçları bir arada kullanmak mümkün olacak. Yeni uygulama hem boyut olarak daha küçük olacak hem de daha akıcı şekilde kullanılabilecek. 

Microsoft, Windows telefonlarda güncelleme yapmıyor

ms office windows telefon

Microsoft yetkililerinden daha önce gelen açıklamalarda, Office Mobile for Windows adlı uygulamarın artık geliştirilmediğini açıklamıştı. Mobil, dokunmatik öncelikli UWP özellikli Office Mobile uygulamaları progresif web uygulamalarına dönüştürülmüştü. Microsoft ise bu uygulamaların ismine Online tanımını eklememişti. 

Bilgisayarlara baktığımızda da Windows’un tek bir birleşik Office uygulaması sunmadığını görüyoruz. Yine de benzer özellikte bir yapı olarak Office app for Windows 10 adlı bir program karşımıza çıkmıştı. 2018’de yayınlanan program, Microsoft My Office’in ücretsiz bir versiyonuna benziyordu. Ayrıca diğer paralı uygulamaları satın almaya yönlendiren bir arayüzü vardı. 

Microsoft’un birleşik mobil Office uygulamasının ateşini Kasım ayında yakması bekleniyor. Sizler ne düşünüyorsunuz? 

Kaynak : https://www.zdnet.com/article/microsofts-unified-office-mobile-app-what-it-is-and-why-it-matters/
27
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
27
5
2
1
0