Microsoft, Neden Ninja'ya Milyonlarca Dolar Ödedi?

35
11
6
5
0
Ünlü oyuncu yayıncısı Ninja, geçtiğimiz yaz aylarında Twitch’ten Mixer’e geçtiğini ve bundan sonra sadece Mixer’e özel yayınlar yapacağını duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından ödenen paralar konuşulmaya başlanmış ve Microsoft’un yayın platformu Mixer’in popülerleşmesi için yaptığı bu hamle tartışılmıştı. Peki Microsoft’un tek amacı dikkatleri Mixer’e çekmek miydi?

Tyler ‘Ninja’ Blevins, ağustos ayında yaptığı sahte basın toplantısında Amazon’un sahibi olduğu Twitch’ten Microsoft’un sahibi olduğu Mixer’e geçme niyetinde olduğunu duyurmuştu. Ninja, “Birçoğunuza şaşırtıcı geleceğini biliyorum ama bugünden itibaren Mixer’e özel yayınlar yapacağım” demişti.

Tabii bahsedilen kişi on binlerce izleyicisinin karşısında Fortnite oynayarak her ay yüz binlerce dolar kazanan ve EA’in Apex Legends oyununu sadece bir gün oynaması karşılığında 1 milyon dolar aldığı iddia edilen bir yayıncı olunca yapılan bu geçiş oldukça ses getirmişti.

Ortada dönenen sayılar bu kadar büyük olunca Microsoft’un Blevins’in sadece kendisine özel yayınlar yapması için milyonlarca dolar ödediğini düşünmek oldukça kolaylaşıyor. Ancak rakamlar ne Microsoft, ne Blevins ne de Blevins’in eşi Jessica Blevins tarafından açıklanmadı. Dolayısıyla kesin bir şey söylemek pek mümkün değil.

Blevins ve çevresinde kurulan strateji

Tyler Ninja Blevins

Joost van Dreunen, Business Insider’a verdiği röportajda “Tyler Blevins’in topladığı seyirici miktarı ve harcanan para söz konusu olduğunda işler oransızlaşıyor. Microsoft, 10 milyon ya da 20 milyon ödemiştir demek mümkün değil. Her ikisi de olabilir.” dedi.

Ödenen para, bahsedilen miktarlardan fazla ya da az olabilir. Kesin olan bir şey varsa o da miktarın oldukça yüksek olduğu. Microsoft’un buradan beklentisi ise ödediği miktarı zamanla karşılamak.

Kağıt üzerinde bakıldığında anlaşmanın oldukça açık olduğu, Microsoft’un, en popüler oyun yayıncısının sadece kendi platformu olan Mixer’e özel yayın yapması için ödeme yaptığı görülüyor. Gerçekte ise Microsoft, Mixer’in değerini artıracak ve gözleri şirketin oyun platformuna çevirecek oldukça önemli bir ‘influencer’ı kilitliyor.

Van Dreunen bu konuyla ilgili olarak “İnteraktif içerik ve eğlence etrafındaki daha geniş bir strateji için oldukça kilit bir isim. Bu bağlamda ünlü bir oyuncuya sahip olmak oldukça mantıklı değil mi? Yani aniden ödenen paradan çok daha değerli oluyor” dedi.

Blevins’in ile yapılan özel anlaşmanın oldukça pahalıya mâl olduğu muhtemelen doğru fakat bu, daha büyük bir stratejinin bir parçası. Blevins, sadece Mixer’e ilgi getirmiyor kendisi ayrıca bir nesle Microsoft’un oyun platformları olan Mixer, Xbox ve Windows 10’u sevdirmeye çalışıyor

Kaynak : https://www.businessinsider.com/why-did-microsoft-pay-ninja-millions-2019-10
35
11
6
5
0
Emoji İle Tepki Ver
35
11
6
5
0