Microsoft, Outlook Uygulaması İçin Yeni Bir Koyu Tema Üzerinde Çalışıyor

7
3
3
1
0
Daha önce farklı uygulamalar ile koyu temayı deneyen fakat başarıya ulaşamayan Microsoft, Outlook.com için yeni bir arayüz yayınlayacak.

Microsoft’un hizmeti Outlook.com için istenilen en popüler özelliklerden birisi, göz kamaştırıcı parlak tasarımından ziyade daha sakinleştirici ve koyu renklere çalan gri ya da karanlık bir moda sahip olmasıydı. Outlook.com için yaratılacak bir gece teması, bilhassa düşük ışıklı yerlerde hizmeti kullananlar için büyük önem arz ediyordu. Fakat bu karanlık temanın e-postalarınızı kontrol etmeyi daha zor bir hale getirebileceği de konuşuluyor. Aşırı koyu renkler yazıların okunuşunu etkilerken dikkatimizi dağıtabiliyor. Koyu tema üzerinde çalışan ekipten birisi olan Tom Warren, yaptığı açıklamada yeni görsel arayüzün en iyisi olması için ısrarcı olduklarını belirtti.

The Verge tarafından verilen bir habere göre Microsoft, son Cadılar Bayramı’nda sunulan özel bir karanlık temayı baz alarak yeni bir koyu temayı Outlook.com için hizmete sokmaya hazırlanıyor. Daha önce birçok kez yeniden tasarlanan fakat istenilen seviyeye ulaşamayan arayüz için Microsoft bu kez oldukça iddialı görünüyor.

Microsoft’un Windows 10 ile gezinme arayüzünde koyu siyah bir temayı yayınladığını geçmişte görmüştük. Ancak insan bu temaları görünce sormadan edemiyor. Neden bu kadar siyah? Karanlık mod veya gece modu gibi versiyonlarda neden siyahın en koyusu tercih ediliyor? Bunu anlamak gerçekten zor. Zira beyazdan çok uzak olmayan gri renkli temalarda gözü yormamakla birlikte oldukça kullanışlı duruyordu.

Genel anlamda baktığımız zaman, Microsoft’un bir yandan iyi bir iş yaptığını, öteki taraftan ise bu işin neden bu kadar uzun sürdüğünü doğrusu merak ediyoruz. Yeni gelecek olan koyu tema Outlook.com için güzel bir ek olacak fakat diğerleri gibi renkler aşırı zıt mı durur ya da uyumlu mu olur bunu yakında göreceğiz.

Kaynak : https://arstechnica.com/gadgets/2018/07/outlook-com-the-latest-site-to-copy-ars-offer-dark-mode/
7
3
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
3
3
1
0