Microsoft, Paint'i Baştan Aşağı Yeniliyor!

2
0
0
0
0
Microsoft'un Windows 10 için yeniden tasarladığı Paint, önceki sürümlerinden tamamen farklı bir görünüme ve yepyeni özelliklere sahip.

Microsoft, meşhur Paint programının Windows 10 için yeni bir sürümünü geliştiriyor. Windows’un her yeni sürümünde zaten kimi güncellemeler almış olan Paint’i, bu sefer oldukça köklü değişimler bekliyor.

WalkingCat isimli Twitter kullanıcısının keşfettiği videoda açıkça görülüyor ki; yeni program, Windows 10 için tasarlanmış. Bilindik sürümlerde var olan tüm özellikleri yine barındıracak olarak Paint, bu yeni güncelleme sayesinde 3 boyutlu nesne desteğine kavuşuyor. Microsoft ayrıca kullanıcılara, 3D çizimler için oldukça çeşitli kalem, fırça vb. seçenekler sunuyor. Ve daha da güzeli, tüm bu seçeneklerin dokunmatik ve kalem destekleri olacak.

Aslında bu, Paint’in yeni bir Windows 10 sürümünün çıkacağına dair yayılan ilk haber sayılmaz. Zira geçtiğimiz Mayıs ayında, programa dair kimi ekran görüntüleri de internet ortamına sızmıştı. O ekran görüntülerinde, yeni Paint henüz alfa sürümünün test aşamasındaymış gibi görünmekteydi. Ancak son ortaya çıkan bu video, yeni Paint’in çok yakında kullanıcılarla buluşabileceği izlenimini veriyor.

 


Yeni Paint İçin Yeni Cihaz

Bir başka konu ise, ortaya çıkan bu videoların zamanlaması. Zira videolar, Microsoft’un New York’ta bu ayın sonunda özel bir etkinlik düzenleyeceğini duyurmasından sadece birkaç saat sonra yayınlandı. Bu durum, Microsoft’un bu etkinlikte yeni Paint’in beraberinde yeni de bir ürünü duyuracağı söylentilerine yol açarken, firmaya yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre; bu ürünün bir “Her Şey Dahil PC” olabileceği öğrenildi.

Bahsi geçen etkinlik 26 Ekim tarihinde düzenlenecek. Biz de Webtekno ekibi olarak, gerek yeni Paint ile ilgili, gerekse de etkinlikte duyurulması muhtemel diğer gelişmelerle ilgili tüm haberlerin takipçisi olacağız. 

Kaynak : http://www.theverge.com/platform/amp/2016/10/7/13207612/microsoft-paint-windows-10-app
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0