Microsoft, Milyonlarca İnsanı Deli Eden Şifre Değiştirme Zorunluluğunu Kaldırıyor

13
4
1
1
0
Zaman zaman insanlar için bir çile haline dönüşebilen eskimiş şifreleri değiştirme özelliği, yardımcı olmadığı için Microsoft tarafından kaldırıldı.

Yaratıcı ve akılda kalıcı şifreler bulmak günümüz koşullarında oldukça zor hale geldi. Şifremizi daha güvenli hale getirmek adına eklediğimiz özel karakterler, büyük ve küçük harfler kafa karıştırıcı bir hal alabiliyor. Hatta bazı uygulamalar, güvenlik için kullanıcılarını belirli sürelerde şifre yenilemeye zorluyor. Windows 10 da bu politikayı benimsemiş bir işletim sistemiydi ancak Microsoft bu sistemi değiştireceğini açıkladı.

"Şifreniz eskidi ve değiştirilmesi gerekiyor."

İnsanların, karşılarına şifre yenileme ekranı çıktığı zaman yeni bir şifre düşünmek yerine, eski şifrelerinin varyasyonlarını kullandığını belirten Microsoft, bu durumun aslında kullanıcıların güvende olmasına yardımcı olmadığını söyledi. Çünkü biraz tecrübesi olan her ‘hacker’, yeni şifrenin, eski şifreyle bağlantılı olup, olmadığını kontrol ediyor.

Belirli aralıklarla kullanıcıları şifre değiştirmeye zorlamanın, sürekli anahtarını kaybeden bir insanın evine yeni kilit taktırmak kadar anlamsız olduğunu söyleyen Microsoft, diğer şirketlerin de bu politikalarını gözden geçirmeleri gerektiğini söyledi.

Kaynak : https://www.tomshardware.com/news/microsoft-stops-windows-password-expiration-policies,39565.html
13
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
4
1
1
0