Microsoft, Sıvı Destekli Menteşe Tasarımının Patentini Aldı

9
3
0
0
0
Microsoft, katlanabilir ekranlardaki menteşe sorunu için çözüm üretmeye çalışıyor. Windows United tarafından ortaya çıkarılan yeni bir patent başvurusu, şirketin sıvı kullanan özel bir menteşe tasarımı üzerinde çalıştığını gösteriyor.

Microsoft tarafından alınan bir patent, şirketin katlanabilir cihazların kendine özgü sorunlarının bir kısmını çözmeyi amaçlayan, sıvıyla dolu özel bir menteşe tasarımı üzerinde çalıştığını ortaya koyuyor. İlk olarak Windows United tarafından tespit edilen yeni Microsoft patenti, sıvıyla dolu bir menteşe ile birlikte gelen katlanabilir OLED ekrana sahip bir cihazı gösteriyor.

Patentte görülen katlanabilir ekranın çevresindeki oyuklar, çeşitli pozisyonlarda bükülmeye yardımcı olmak için sıvı ile doldurulurken, bu sıvı aynı zamanda ekrana yapılan baskıyı da azaltmaya yardımcı oluyor. Bu sistem aşınmayı ve yıpranmayı en aza indirmek için menteşeye herhangi bir cismin girmesini de önlüyor.

Microsoft’un aldığı patent:

Bu gelişmelerle birlikte, patentteki menteşe sistemi belirli bir aygıt için geliştirilmiyor olabilir ve hatta herhangi bir Microsoft ürününde şu için uygulanmayabilir. Bunun nedeni, patent başvurusunun şirketin teknoloji lisanslama ekibi tarafından yapılmış olması. Bu patent başvurusu bir nevi donanım üreticilerinin gelecekte Microsoft’un menteşe sistemini kullanabileceğini öne sürüyor.

Daha dayanıklı katlanabilir ekranlar için ortaya çıkan bu patent şu an için bu menteşe sisteminin başarıyla kullanabileceğini garanti etmiyor. Daha önce de Surface Pro için yaptığı menteşe tasarımlarının patentini alan şirket, bu tasarımı gerçekleştirmedi. Microsoft daha önce Surface Studio ve Andromeda isimli cihazlarını patentlerini aldığı halde geliştirmedi. Menteşe sistemi herhangi bir üründe kullanılsa bile, büyük olasılıkla Microsoft’un 2 Ekim’deki etkinliğinin bir parçası olmayacak.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/computing/microsoft-patent-liquid-filled-hinges-foldable-device/
9
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
3
0
0
0