Microsoft, Son Zamanlarda Aldığı Saldırılarla PayPal ve Facebook'u Geride Bıraktı

10
2
1
0
0
Sürekli olarak kullandığımız ve bilindik markaları taklit ederek onların adına sizlere çeşitli URL adresleri yollayan Phishing e-postaları, son dönemlerde Microsoft'un başına dert oldu.

Vade Secure tarafından yapılan bir araştırmaya göre Microsoft, bu yılın ikinci çeyreğinde kimlik hırsızlığı konusunda Facebook’u sollayarak birinci sıraya yerleşti. Popüler sosyal ağ platformunun hemen üstünde ise ülkemizdeki faaliyetlerini durdurmasıyla birçok kişiyi derin üzüntüye boğan PayPal var. Microsoft’un son dönemlerde aldığı saldırılar, Office 365’in kullanıma girmesi nedeniyle kurumsal kimlik saldırılarında büyük artışa neden oldu.

Microsoft’un bu Phishing URL (kullanıcıları sakıncalı web sitelerine yönlendiren gizli url adresleri) hataları nedeniyle aldığı saldırılarda %57 artış gözlendi. PayPal’da ise bu artış %16 seviyelerinde seyrederken, şirketin dünya çapındaki en yaygın kullanılan çevrimiçi ödeme metodu olması ve 2011 yılından beri 231 milyondan fazla kullanıcı tarafından tercih edilmesi, onu açık bir hedef haline getiriyor.

Facebook’un URL phishing konusundaki istatistiklerine göre ise saldırılarda tam %54 düşüş gözlemlenmiş. Facebook hesaplarının çok gelişmiş özel kullanıcı verileri içermemesi onun bu konudaki en büyük avantajları arasında yer alsa da geçmiş tarihlere baktığımız zaman, Facebook’un en popüler dolandırıcılık platformlarından birisi olduğunu görebiliyoruz.

Çok sayıda üçüncü parti uygulamanın çalışmak için Facebook hizmetlerine erişmek istemesi ve Cambridge Analytica Skandalı, şirketin faaliyetlerini daha dikkatle yürütmesi ve güvenlik konusunda daha katı adımlar izlemesini sağlamıştı. Bundan dolayıdır ki son zamanlarda Facebook’un kişisel veriler, dolandırıcılık, sahte hesaplar, şüpheli linkler vb. konularda oldukça hızlı ve kararlı çalıştığını görüyoruz. Nitekim bu kararlar şirketin verilerine de yansımış durumda.

Kaynak : https://betanews.com/2018/07/17/phishers-favorites/
10
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
2
1
0
0