Microsoft, SQ1 İşlemciye Sahip Surface Pro X'i Duyurdu

20
5
1
1
0
Microsoft bugün ABD'nin New York şehrinde düzenlediği etkinlikte birçok yeni cihazını tanıttı. Bu cihazlardan biri de özel üretilmiş Microsoft SQ1 işlemcisine sahip olan Microsoft Surface Pro X oldu.

Microsoft’un bugün birçok cihazını tanıttığı etkinlikte en dikkat çeken cihazlardan biri Surface serisinin yeni üyesi Surface Pro X olarak karşımıza çıktı. Surface Pro X, daha önce ortaya atılan söylentileri de haklı çıkarıyor ve bünyesinde Intel yerine ARM mimarisine sahip işlemciyi barındırıyor.

Microsoft Surface Pro X aşırı hafif ve ince tasarıma sahip ve 13 inçlik bir ekranla geliyor. Bu arada bu cihazın ARM mimarisine sahip özel üretilmiş Microsoft SQ1 çipini kullanan ilk cihazlardan biri olduğunu da not edelim. Bu çip, Microsoft ve Qualcomm’un ortaklığıyla üretildi.

microsoft surface pro x

Surface Pro X’in ekranı 2880 x 1920 çözünürlüklü PixelSense panelden oluşuyor. Cihazın ekranı 267 PPI piksel yoğunluğuna ve aynı zamanda 1400:1 kontrast oranına sahip. Microsoft’un yaptığı açıklamaya göre ekranın çerçevesi, şu ana kadar Surface serisindeki herhangi bir bilgisayardan çok daha ince.

Cihazın iç kısmına gelecek olursak Surface Pro X daha önce de bahsettiğimiz gibi Microsoft SQ1 işlemciyi kullanıyor. Bu işlemci Surface Pro 6’dan kat kat daha iyi performans sağlıyor ve yapay zeka desteğine sahip hızlandırıcı özelliğini de barındırıyor.

microsoft surface pro x

Surface Pro X’in sahip olduğu yazılımlar cihazı daha da ön plana çıkaran etmenlerden en önemlisi denebilir. Barındırdığı yapay zekayı kullanarak cihaz, sizin gözlerinizi konferans konuşmasındayken otomatik olarak cihaza bakıyormuş gibi ayarlayabiliyor. Cihazda bulunan Surface Pen yuvasından çıktığında birçok seçeneği ekranda gösteren bir menü açılıyor. Ayrıca Adobe, Creative Cloud’dan Fresco gibi seçtiği birkaç uygulamayı cihaza getiriyor.

Yeni Surface Pro X, ARM destekli işlemci kullanacağından x86 tarafından desteklenen uygulamaları desteklemeyecek. Ancak oyun motoru Unity, Netflix, VLC, Hulu, Pandora, Spotify, Vudu ve Microsoft Edge uygulamaları ARM desteğine sahip işlemcilerde çalışabilecek şekilde yeniden düzenlendi.

Microsoft’un bugün tanıtacağı diğer cihazları da görmek için bizi takip etmeye devam edin.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/10/02/microsoft-announces-the-surface-pro-x/
20
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
20
5
1
1
0