Microsoft, Steam’e Ağır Bir Darbe Vurabilmek İçin Win32’yi Kaldıracak!

1
0
0
0
0
Unreal Engine’in geliştiricisi Epic Games’in kurucularından Tim Sweeney, Microsoft’un Steam’i alaşağı edebilmek için Win32’yi kaldıracağını iddia ediyor.

Ülkemizde olduğu kadar tüm dünyada yaygın olan torrent ve crackli oyun kullanımının ciddi oranda önüne geçen Steam, görünüşe göre Microsoft’u rahatsız ediyor olabilir. Unreal Engine’in yaratıcısı Epic Games’in kurucularından olan Tim Sweeney’e göre Microsoft Win32 yerine oyun geliştiricilerini Universal Windows Platform, yani UWP’ye uygun oyun yapmalarına karşı zorlayarak Steam’i bitirmeye çalışıyor olabilir.

Steam veya Origin yerine Windows Store’a oyun eklenmesini amaçlayan Microsoft, bu sebeple Steam ve Origin’in varsayılan oyun yükleme ve çalışma mekanizmasını barındıran Win32’yi kaldırmayı göze almış gibi görünüyor.

Sweeney’e göre Windows’ta her uygulama ve oyun için bulunan iki arayüzden biri olan Win32, son yıllarda tüm oyun ve programlar tarafından tercih edilirken aynı zamanda kötü amaçlı yazılımlar için de bir vaha olması sebebiyle UWP’nin Microsoft tarafından tercih edilmesi ve geliştiricilerin zorla bu tarafa geçirilmesinin istenmesinin asıl sebebi güvenlik olarak gösteriliyor. Çok daha güvenli olan UWP’nin en büyük eksisi ise PC’yi Microsoft’un tekeline geçirerek tamamıyla kapalı bir platform haline getirebilecek olması.

Ayrıca Microsoft’un Steam’i egale edebilmek için zorlama yamalar göndererek Steam’in çalışmasını bozacağı ve Windows Store’a getirilecek Steam’deki her yeni oyun sayesinde kullanıcıların sürekli çöken ve arızalanan Steam yerine Windows Store’a geçmesini sağlayacağından bahseden Sweeney, Windows 10’u bu sebeple hiç sevmediğinden de bahsetmiş.

Bakalım Microsoft’un Valve ve dolaylı yoldan EA’ye karşı yaptığı bu atak, ilerleyen yıllarda ne gibi sorunlara yol açacak. Ayrıca sizce Microsoft’un Win32 yerine UWP’ye zorlaması ve aynı zamanda Steam yerine Windows Store’u kullanmayı zorunlulaştırma gibi adımları doğru mu? Görüşlerinizi bekliyoruz.

Kaynak : http://arstechnica.com/information-technology/2016/07/now-tim-sweeney-thinks-that-microsoft-will-use-windows-10-to-break-steam/
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0