Microsoft: Surface Duo, Katlanabiliyor Ancak Bir Telefon Değil

5
3
2
1
1
Microsoft, geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir etkinlikle çift ekranlı tableti Surface Neo ve Surface Earbuds'ın yanı sıra katlanabilir ekranlı cihazı Surface Duo'yu da duyurmuştu ancak teknoloji devi, oldukça iddialı olan Surface Duo cihazının bir telefon olarak nitelendirilmemesi gerektiğini düşünüyor.

Microsoft, geçtiğimiz günlerde New York’ta düzenlenen etkinlikle katlanabilir cihazı Surface Duo’yu duyurmuş ve pek çok kişiyi şaşırtmıştı. Cihazı görenlerin Surface Duo için "telefon" kelimesini kullanmasına rağmen Microsoft, yeni çıkan Surface Duo'yu bir telefon olarak düşünmemizi istemiyor ve bunun ardında yatan sebepler teknik değil.

Temel olarak Surface Duo, cihazın merkezinde yer alan katlanabilir menteşenin etrafına yerleştirilen iki adet 5,6 inçlik ekrandan oluşuyor. Cihaz, ağa bağlanmak ve telefon görüşmeleri yapmak için bir modeme sahip. Cihazı tanımlamak gerekirse esasında Microsoft bir telefon yaptı ve işletim sistemi de Android. Bu noktada Microsoft'un Ürün Müdürü Panos Panay bile lansman boyunca Surface Duo'nun bir telefon olduğunu inkâr etmekte zorlanmıştı.

Microsoft, neden Surface Duo’ya telefon dememizi istemiyor?

Microsoft Surface Duo

Aslında bunun pazarlama stratejisi veya odak değiştirme gibi pek çok farklı sebebi olabilir. Birçok kişi, böylesine zengin bir geçmişi olan şirketin geçmişte yaptığı hataların üstünü örtme çabasında olduğunu düşünüyor. Bu noktada Microsoft'un önceden ürettiği telefonlarında Windows yazılımı kullanırken şimdi Android’e dönmesi, tepki toplayabilirdi ve şirket, bu şekilde odak değiştirmek istemiş olabilir.

Bu doğrultuda Microsoft, telefon konusundaki yenilgiyi kabullenmiş de olabilir. Sonuçta telefonlar için Windows işletim sistemi bir dönem popüler olsa dahi hızla düşüşe geçmiş ve kaybolmuştu. Buraya bir parantez açacak olursak şirket, son Windows Phone’u (Lumia 650) 2016 yılında üretmiş ve pek de başarılı olamamıştı.

Surface Duo, katlanabilir telefonlardan farklı tasarıma sahip:

Microsoft Katlanabilir Ekranlı Telefon

Bir diğer olası nedenin ise Surface Duo’nun diğer katlanabilir telefonlardan farklı olması diyebiliriz. Piyasadaki katlanabilir telefonların aksine Surface Duo, katlanabilir tek bir ekran yerine bunu ikincil bir ekran sayesinde yapıyor ve tam olarak bir katlanabilir telefonun özelliklerini taşımıyor. Yani Surface Duo’nun bir telefondan ziyade çift ekranlı cihazlar kategorisine girdiğini söylesek pek de yanlış olmaz.

Bir Microsoft sözcüsü de konu hakkında "Surface Duo, telefon görüşmesi yapmaktan çok daha fazlasını yapıyor. O, Microsoft üretkenlik deneyimlerini, Android uygulamalarını ve Surface donanım tasarımını en iyi şekilde tek bir cihazda bir araya getiren çift ekranlı bir Surface” açıklamalarında bulunmuştu.

Son olarak gücünü Snapdragon 855 işlemcisinden alması beklenen Microsoft Surface Duo’nun 2020 yılının başlarında piyasaya sunulması bekleniyor. Ayrıca cihazın fiyatı hakkında da şimdilik bir bilgi bulunmuyor.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/microsoft-says-its-surface-duo-phone-isnt-a-phone-heres-why/
5
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
5
3
2
1
1