Microsoft, Sesli Kontrol Özelliğine Sahip Surface Earbuds'ı Duyurdu

4
2
2
0
0
Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden bir tanesi olan Microsoft, bugün New York’ta bir basın etkinliği düzenledi. Şirket etkinlikte yeni Surface cihazlarının yanı sıra kulaklığına dair yeni bir özelliğin de duyurusunu yaptı.

Microsoft, bugün New York'ta gerçekleştirdiği basın etkinliğinde beklenmedik bir duyuru yaptı. Seattle merkezli teknoloji şirketi, Surface dizüstü bilgisayar ve ultra ince ARM ile güçlendirilmiş Surface tabletin yanı sıra kulaklıklarındaki sesle kontrol özelliğini de tanıttı.

Ne zaman çıkacağı ve fiyatı henüz belli olmayan yeni kulaklık; aktif gürültü engelleme, 40 mm FreeEdge akustik teknolojisi ve 15 saatlik batarya ömrü olan Surface Headphone'nun çıkışından bir yıl sonra duyurulmuş oldu. Tıpkı Surface Headphones ve Amazon'un Echo Buds'ı gibi kablosuz Surface Earbuds da aktif gürültü azaltma ve komutları algılayan mikrofon bulunuyor.

Surface Earbuds

Microsoft

Surface Earbuds’ın yüzeyi kapasitif ve uzun süre basılı tutma gibi temel hareketleri tanıyabiliyor. Kulaklıkta ayrıca tek dokunuşla şarkıyı çalmaya başlama ya da durdurma ve bir çağrıyı açma ya da sonlandırma özellikleri bulunuyor. Bunların yanı sıra çift dokunuşla çalma listesindeki yeni şarkıya geçme özelliği de cihazda mevcut. Buradaki özelliklerden bazıları Android, iOS ve Windows 10’daki uygulamaların ayarlar ekranından kişiselleştirilebiliyor.

Microsoft, Surface Earbuds’ın Surface cihazlar ile optimize olduğunu ancak Bluetooth özelliği bulunan dizüstü bilgisayar, akıllı telefon ya da tabletlerle de sorunsuzca eşleştirilebildiğiniz söyledi. Kulaklıkta, beklenildiği gibi geniş bir sesli komut desteği de bulunuyor.

Surface Earbuds, oldukça parlak bir çıkış yapsa da yapay zekânın aşılandığı kulaklıklar trenine biraz geç katıldı. Apple’ın AirPods’u şu an ikinci neslinde, Amazon’un Echo Buds’ı Bose’nin gürültü azaltma teknolojisini kullanıyor. Ayrıca JLab, Beats, Jabra ve Samsung gibi firmalar da batarya ömrü üzerine geliştirmeler yapıyor.

Microsoft'un Surface cihazları bu sene içerisinde 249 dolardan (yaklaşık 1420 TL) başlayan fiyatlarla raflardaki yerini alacak.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/10/02/microsofts-wireless-surface-earbuds-feature-voice-control/
4
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
2
2
0
0