Microsoft Surface Pen, Kendini Ekran Işığından Şarj Edebilecek Yeni Bir Teknolojiye Koşuyor

26
5
3
1
1
Microsoft'un aldığı yeni bir patent, akıllı kalemler hakkında oldukça inanılmaz iddialar içeriyor. Bu iddialar gerçekleşirse, ilerleyen yıllarda oldukça farklı teknolojilere tanık olabiliriz.

Microsoft, sahip olduğu patentler arasına bir yenisini ekleyerek gelecekte ki ürünleri hakkında önemli ipuçları verdi. Alınan bu yeni patentin konusu ise “güneş enerjisi ile çalışan bir kalem” ile alakalı. Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi tarafından verilen patent ilk olarak 2016 yılının sonlarında dosyalanmış olsa da, Microsoft bu konuda gelecekte nasıl adım atacağı henüz belirsiz.

Güneş’ten ya da yakında ki bir lamba gibi harici kaynaktan gelen ışığı kullanmak yerine, Microsoft’un sahip olmak istediği buluş, kalemi kullandığınızda ekrandan yayılan ışığı toplayarak kalemin ucunda biriktiren bir mekanizmadan besleniyor. Böylece Microsoft Surface Pro ekranının yaydığı ışık, kaleme güç vererek onun yeniden şarj olmasını sağlayacak. Yani Surface Pen, cihazdan aldığı ışığı şarja dönüştürebilecek. Kalemin ucunda ki fiber optik kablolar, kalemin içerisinde ki bataryaları besleyecek. İlk etapta bu ışıktan enerji elde etmek bize biraz saçma gelse de, kalemin ekrana tamamen dokunması onun enerji toplamasını sağlayabiliyor.

Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre ise diğer ekranlardan ziyade bu enerjinin en iyi şekilde dönüştürülebileceği kaynak için LED ekran gerekiyor. Çünkü bu ekranlardan yayılan ışığın dalga boyları daha rahat optimize edilebiliyor.

Daha yüksek yoğunluğa sahip ışık, daha parlak yükseklik seviyesine ulaşınca şarj işlemini hızlandırıyor ve beslenme kapasitesini de artırıyor. Bununla birlikte, kalemin iç kısmında kullanılması düşünülen aynalar da ışığın en iyi şekilde çoğaltılarak beslenme miktarını artırabiliyor.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/computing/microsoft-solar-powered-surface-pen-patent/?utm_source=feedly&utm_medium=webfeeds
26
5
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
26
5
3
1
1