Microsoft, Switch ve PS4 Oyunları Yerine Kendi Platformuna Odaklanacak

11
6
0
0
0
Microsoft, başka konsollara olan oyun desteği konusundaki odağını kendi platformuna yönelteceğini belirtti. Switch ve PlayStation gibi konsollara olan ilgisini nispeten keseceğini belirten Microsoft, kendi platformları olan PC ve Xbox üzerine duracak.

Microsoft, geçtiğimiz gün Ori and the Blind Forest'ın Swithc'e geleceğini açıkladıktan sonra oyunlar konusundaki odağını kendi platformlarına yönelteceğini açıkladı. gameindustry.biz'e yapılan bir açıklamada Microsoft "Birinci parti oyunlarımızı diğer konsollara çıkarma konusunda bir planımız şu an için yok. Geliştiricilerin adil ve eğlenceli bir deneyim elde etmeleri için platformlar arası oyun deneyimine inanmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamayla Microsoft'un şu an için oyunlar konusuna diğer platformlardan bir adım uzaklaşacağı anlaşılıyor olsa da bu açıklama, tüm eski planların çöpe atıldığı anlamına gelmiyor. Microsoft, Xbox departmanının oyun stüdyolarını kendine bağladığını ifade etti. Konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda Microsoft, şu ifadelere yer verdi:

"Xbox Game Studios'u oluşturan yaratıcı ekiplerin sayısını katladığımız için geçtiğimiz sene bizim için son derece heyecanlı oldu. Yeni stüdyoların bünyemize eklenmesinin yanı sıra bazı oyun stüdyolarının başka platformlara olan bağlılıklarının da farkındayız ancak bu oyun stüdyolarıyla ilerleyeceğimiz zaman bu oyun stüdyoları yalnızca bizim platformlarımıza oyun yapma üzerine odaklanacak."

microsoft

Bu açıklamalar da göz önünde bulundurulacak olunursa Microsoft'un şu an için Switch ve PlayStation gibi konsollara olan odağını azaltacağını çok rahat bir şekilde görebiliyoruz. PC ve Xbox üzerine çok daha fazla duracak olan Microsoft, kendi platformunu canlandırmak için ilişkilerini feda edecek.

microsoft

İlişkileri feda etmek derken Xbox'ın Nintendo ile arasında olan tatlı ilişki aklınıza geliyorsa tam olarak doğru noktada olduğunuzu belirtmekte fayda var. Kısa bir süre için araları son derece iyi olan iki ismin ilişkisi, bu yeni kararın ardından eski haline ya da daha da kötü bir hale dönüşecek. Tabii Sony'nin oyun konsolu PlayStation ile rekabetin ne boyuta geleceği ise şu an için tahmin dahi edilemiyor.

Konsol sektörünün iki devi Sony ve Microsoft'u yeni konsol hazırlıkları içerisinde bulunduğu bu dönemde Microsoft'un kendi platformuna yönelik geliştirmelere daha öncelikli olarak bakması son derece anlaşılabilir bir şey olsa da bu kararın ardından gelecek olan süreçte nelerin bizleri beklediğini hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.destructoid.com/microsoft-plans-to-cool-it-with-xbox-games-coming-to-switch-and-ps4-564360.phtml
11
6
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
6
0
0
0