Microsoft'tan 'Çift Ekranlı' Surface Modelleri Geliyor

7
1
0
0
0
Microsoft, bugüne kadar üzerine çalıştığı çift ekranlı ürünleri çalışanlarına tanıtmak için bir toplantı düzenledi. Normal şartlarda bu şekilde hareket etmeyen Microsoft'un bu hareketi, şirketin piyasaya yeni ürünler sürmeye hazırlandığı olarak yorumlandı. Buna göre Microsoft'un çift ekranlı bu ürünleri 6 ay içerisinde piyasaya sürülebilir.

Microsoft, Surface serisine yeni üyeler eklemeye hazırlanıyor ancak Surface serisi düşünüldüğünde her ne kadar akıllara ikisi bir arada bilgisayarlar gelse de bu kez Microsoft'un üzerinde çalıştığı ürünler biraz daha farklı. Buna göre teknoloji devi Microsoft, küçük boyutlu çift ekranlı ürünler üzerinde çalışıyor. Hatta bugüne kadar yapılan çalışmaları kendi çalışanlarına tanıtmak için bir toplantı bile yapılmış durumda.

Microsoft'un zaten, birkaç yıldır çift ekranlı ürünler üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü biliniyordu. Bu çalışmalar dahilinde 'Centaurus' isimli, çift ekranlı ve küçük boyutlu bir ürün ortaya çıkmıştı. İşte Microsoft'un 'Centaurus' modeli;

Ancak her ne olduysa Microsoft, bu ürünü en azından şimdilik geliştirmeyi bıraktı ve bunun yerine farklı bi model üzerine çalıştığı bildirildi. Yine çift ekranlı olan bu model daha küçüktü ve ismi de Andromeda olarak geçti. Bu modelin görüntüsünün aşağıdaki gibi olabileceği ifade edildi;

Microsoft, bu tarz ürünleri genel anlamda gizli tutmayı tercih ediyordu. Ancak ilginç bir şekilde bu ürünlerin çalışanlara açıkça gösterilmesi, Microsoft'un piyasaya yeni bir ürün süreceğinin artık kesin olduğu şeklinde yorumlandı. Hatta Microsoft, bu ürünleri 6 ay içerisinde piyasa sürebilir. 

Eğer bu çift ekranlı ürünler piyasaya sürülürse, ilk kez 'Windows Lite' işletim sistemini kullanan ürünler olacaklar. Windows Lite işletim sistemi de genel olarak standart bir Windows 10'un biraz daha hafifletilmiş olarak karşımıza çıkacak. Zaten Micrsoft'un böyle bir çalışmasının olduğunu da uzun zamandır dillendiriyor olması, çift ekranlı ürünlerin piyasaya sürüleceği düşüncesini güçlendiriyor.

Tüm bunlarla birlikte Microsoft, en son etapta yeni bir konsept tasarım daha hazırladı. Courier ismi verilen bu konsept tasarım da yine çift ekranlı ve boyutları da ortalama bir kitap kadar. Microsoft'un bu konseptinin gelecekte kullanılabilecek olan ürünlerin atası olabileceği ifade ediliyor. İşte Microsoft'un o konsept tasarımı;

Microsoft tarafından yapılan açıklamalarda bu ürünler hakkında neredeyse hiçbir şey söylenmedi. Microsoft'un XBox ve Surface gibi fiziki ürünlerinin yöneticisi olan Panos Panay, bu ürünleri "Onlar benim bebeklerim." diyerek tanımlıyor. Ayrca Panay, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamalarda, küçük boyutlu çift ekranlı ürünleri icat etmeye devam edeceklerini ancak bu ürünleri müşteriler ne zaman isterse o zaman piyasaya süreceklerini açıklamıştı. 6 ay içerisinde çift ekranlı bu modellerden bir ya da birkaç tanesini piyasada görüp görmeyeceğimiz ise henüz bilinmiyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/6/3/18648919/microsoft-surface-dual-screen-centaurus-device-teaser
7
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
1
0
0
0