Microsoft'tan Kullanıcıları Memnun Edecek, Devrim Niteliğinde 'Güncelleme' Kararı

42
25
9
5
3
Kullanıcıların kimi zaman tepki gösterdikleri Windows 10 üzerinde güncellemelerin kontrol edilememesi durumu, Microsoft'un hamlesiyle tarih oluyor.

Bilindiği üzere Microsoft, Windows 10 kullanıcılarının güncelleştirmeler üzerinde karar vermesine imkan tanımıyordu. Windows 10'un 6 ayda bir yaptığı otomatik güncelleştirmeler artık kullanıcı kararında olacak. Diğer güncelleştirmeler içinde aynı durum söz konusu. Bu kararla şirket, Windows 10 üzerindeki en büyük değişiklik kararını 'güncelleştirmeler' konusunda almış oldu.

Kullanıcılar, farklı yöntemler kullanarak güncelleştirmeleri kapatabiliyordu ancak bu şekilde hiçbir güncelleme alınamıyordu. Şimdi ise kullanıcılar istedikleri güncelleştirmeleri alabilecekler. Microsoft'un resmi blogundan yapılan açıklamalara göre; bundan sonra gelecek olan güncelleştirmelerin bildirileceği, kurmak isteyip istememenin ise kullanıcıya bağlı olduğunu ve istediği zaman indirip kurabileceği belirtildi.

Daha önce Windows 10 Professional sürümünde bulunan 35 günlük erteleme süresi, Windows 10 Home sürümü içinde getirilmiş durumda. Bu kısımda ise süre 7 güne indirilmiş ve kullanıcılar bu güncelleştirmeleri art arda 5 kez erteleme yapabiliyorlar. 

Windows 10'da uzun zaman aralıklarıyla gelen büyük güncellemeler ise 18 ayda bir gelecek ve bu güncelleştirmeler hakkında kullanıcıların tercihleri olmayacak. Büyük özellikler içeren bu güncelleştirmeler zorunlu olarak yüklenecek.

Kaynak : https://www.howtogeek.com/410183/microsoft-abandons-windows-10s-forced-updates/
42
25
9
5
3
Emoji İle Tepki Ver
42
25
9
5
3