Microsoft’tan Savaş Çıkartacak Hamle: Win10’da “Chrome Bataryanızı Sömürüyor, Edge Kullanmak İster misiniz?” Bildirimi

2
0
0
0
0
Microsoft ve Google arasında görünen tarayıcı savaşı, Microsoft’un bildirimi ile kızışacak gibi duruyor.

Her ne kadar dünya genelinde en çok tercih edilen tarayıcı Google Chrome olmasına ve tonla eklenti ile birçok şeyi yapabilme kapasitesine sahip olmasına rağmen en büyük eksisinin belleği ve işlemciyi tabii aynı zamanda bataryanızı sömürüyor olması.

Bunun da farkında olan Microsoft, nedense temmuz ayından bu yana, yani son bir ay içerisinde Windows 10 kullanıcılarına hem Chrome hem de Firefox kullananlara bildirim olarak “Chrome bataryanızı sömürüyor, Microsoft Edge kullanarak %36 daha iyi performans alabilirsiniz” gibi uyarılar çıkarması fazlasıyla dikkat çekiyor.

Internet Explorer zamanında birçok Windows kullanıcısının format atma ve yeni bilgisayar alma aşamasından sonra tek seferde Chrome indirmek için kullandığı IE, artık Edge olarak çok daha iyi, stabil ve kullanışlı bir yapı sunduğunu biliyoruz. Ancak hala IE olarak görenleri geri kazanabilmek için bildirim üzerinden diğer tarayıcılara “Kanka bak bu senin bilgisayarını çok yoruyor, gel ben sana daha güzelini vereceğim” der gibi bildirim atması da garip. Hani, evet, Chrome harbiden fazla batarya yiyebilen bir yapıya sahip. Ama Firefox, hatta bazı Opera kullanıcılarına dahi sen bunu sunarsan sebebi belli oluyor haliyle.

Peki, sizce en iyi tarayıcı hangisi, neden? Cevaplarınızı bekliyoruz

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0