Microsoft, Devasa Data Center'larını Denize Kurmaya Başladı

32
7
2
1
0
Oldukça sıcak ve gürültülü çalışan, şirket çalışanların verimlerini düşürecek kadar büyük alanlar kaplayan data center'lar için Microsoft ilginç bir çözüm buldu.

Geçtiğimiz yıllardan beri proje aşamasında olan ve prototip ürünlerle test edilen bu denizaltı projesi en sonunda hayata geçirildi. Microsoft tarafından 'Project Natick' olarak adlandırılan denizaltı, İskoçya açıklarında suya indirildi bile.

Orkney Adaları açıklarında suya indirilen Project Natic, şu an Microsoft için 12 farklı sütundan oluşan 864 sunuculuk bir iş yükünü çekmekte. Sistem su altında ve yenilenebilir enerjiyle çalıştığı için karada ihtiyaç duyduğunun neredeyse dörtte biri bir enerjiyle çalışabiliyor. Böylece hem insan gücünden, hem enerjiden, hem mekandan tasarruf eden Microsoft'un projeyi önümüzdeki dönemlerde yaygınlaştırmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Şu anda Microsoft'un yapmayı planladığı tek şey bu pilot projeyi 12 ay boyunca gözlemlemek. Eğer ki proje Microsoft'un istediği gibi devam ederse ve herhangi bir sorun yaşanmazsa, tüm dünyaya emsal teşkil edecek bu fikirle sunucuların bulunduğu karmaşık odalara ilişkin gözümüzde canlanan imaj sonsuza dek değişebilir.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/06/06/microsoft-s-deep-sea-data-center-is-now-opearational/
32
7
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
32
7
2
1
0