Microsoft’tan Windows 10 Kullanıcılarına Çok Önemli Uyarı!

Microsoft, Windows Insider Program’a ilgi gösteren kullanıcılarından dolayı memnunluk duyduklarını fakat Insider’ların en yeni mimarilere güncelleme yapmalarının gerektiğini açıkladı.

Windows Insider Program’a duyulan ilgiden dolayı memnuniyetlerini dile getiren Microsoft, buna rağmen eski Insider Preview mimarilerini de gözden çıkarmaya başladı. 15 Ekim’e kadar eski Insider Preview’ların çalışmasına izin vermeyeceklerini belirten programın yöneticisi Dona Sarkar, artık eskiyen bu mimariden olumsuz olarak etkilenen PC’lerin 1 Ekim tarihinden itibaren 3 saatte bir yeniden başlatıldığını duyurdu. 

Şimdilik böyle bir yöntem uyguladıklarını belirten Sarkar, 15 Ekim tarihinden itibarense eski mimarileri bünyesinde barındıran PC’leri başlatmanın artık mümkün olmayacağını belirtti. Bu noktadan sonra kullanıcılar, bilgisayarlarını yeniden başlatabilmek için Windows’u tekrar USB ya da DVD sürücüsü üzerinden yeniden yüklemek zorunda kalacaklar.

Eski bir Insider Preview kullanıp kullanmadığınızı bilmiyorsanız, şu işlemleri yapmanız yeterli olacak:

Öncelikle Windows 10’daki çalıştır sözcüğünü aratıp aynı isimdeki programı çalıştırın ve winver.exe yazıp enter’a basın. Karşınıza aşağıdaki görselde olduğu gibi küçük bir pencere çıkacak. Bu pencerede kırmızı çerçeve içine alınan alandaki tarihi (bitiş tarihi) kontrol edin. Eğer böyle bir tarih görmüyorsanız, OS Build (görselin hemen üstünde göreceksiniz) numarasına bakın. Bu numaralar 1436714371 veya 14372  ise 4 gün içinde yeni Insider sürümüne güncellemeniz gerekiyor. Yoksa Windows güvenlik için boot desteğini de çekerek bilgisayarınızı başlatmanızı da engellemiş olacak. Ayrıca şu anda en yeni Insider sürümünün 14942 olduğunu da hatırlatalım.

Emoji İle Tepki Ver
2
1
0
0
0