Microsoft, Tüm Platformlar İçin PowerShell 7'yi Duyurdu

12
3
3
2
1
Microsoft, platformlar arası çapraz uyumluluğun ilk adımı olan PowerShell 7 sürümünü duyurdu. Yeni sürüm, Mayıs ayında piyasaya sürülecek.

Dünyanın en büyük yazılım şirketi olan Microsoft, PowerShell 6.2’yi Genel Erişime açtıktan yalnızca bir hafta sonra PowerShell için bir sürüm yükseltme yayınladı. Microsoft’un bu duyurusu ile birlikte PowerShell 7, Windows, MacOS ve Linux için kullanıma açılmış oldu.

Microsoft tarafından gerçekleştirilen duyuru ile birlikte PowerShell kullanıcıları, üç platformda da aynı PowerShell sürümünü kullanabilecekler. Böylece PowerShell 7 kullanıcıları, farklı platformlarda Windows PowerShell modüllerinde yüksek uyumluluğa sahip olacaklar.

Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre PowerShell Core kullanımı son iki yıl içinde ciddi bir artış göstermiş durumda. PowerShell’in Linux’taki kullanımı da şaşırtıcı derecede artarken ilginç bir şekilde halihazırda popüler olduğu Windows’ta dahi kullanımı genişliyor.

Microsoft’un tüm platformlar için aynı PowerShell sürümüne yükseltme yayınlaması, çapraz platform uyumluluğu çabasının açık bir göstergesi. Microsoft ayrıca yaşam döngüsü desteğini geliştirmek için PowerShell 7’nin LTS’li ve LTS’siz versiyonlarını yayınlayacak.

Microsoft, PowerShell 7’nin Mayıs ayında piyasaya sürüleceğini açıkladı. Yeni PowerShell sürümünün genel erişimi ise .NET Core 3.0 ile paralellik göstermesi gerektiğinden biraz daha geç yayınlanacak.

Kaynak : https://mspoweruser.com/microsoft-announces-powershell-7-for-all-the-platforms/
12
3
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
12
3
3
2
1