Microsoft'un Hak Ettiği İlgiyi Göremeyen Tarayıcısı EDGE'e Akıllı Görsel Arama Özelliği Geldi

9
9
1
0
0
Firefox, Opera ve Chrome gibi dev rakiplerle mücadeleye girişen Microsoft Edge, yeni gelen özellikleriyle beğeni topladı.

Bundan yaklaşık 2 hafta önce Microsoft, iOS cihazlar için Edge Web Tarayıcısı’nın yeni özelliklerini test etmeye başlamıştı. Bu özelliklerden en çok göze çarpanı “Akıllı görsel arama” denilen bir uygulamaydı. iPhone ve iPad cihazlarda kullanılmaya başlanan bu özellik, fotoğraflar üzerinde tespit ettiğiniz bir görsel parçasını analiz ederek benzer sonuçlar vermeye yarıyor.

Tıpkı Google’ın görsel arama kısmındaki “Benzer resimleri tarama” özelliği gibi çalışan bu fonksiyon, seçtiğiniz resmin üzerinde bulmak istediğiniz şeyi işaretlemenizi ve benzer resimleri ortaya çıkarmanızı sağlıyor. Elbette bu özellik ondan biraz daha üst düzey ve pratik bazı yönler içeriyor. Kameraya dahil edilmiş yerleşik bir barkod tarayıcısı gibi çalışan uygulama ile Edge üzerinden çektiğiniz fotoğrafları anında tarayabiliyor ve öne çıkardığınız nesneyi arayabiliyorsunuz.

Yeni gelen Edge tarayıcısı ile birlikte adres çubuğu üzerinden direkt olarak arama yapabilme ve birden fazla arama motoru seçebilme gibi özelliklerin yanı sıra çeşitli iyileştirmeler ve performans artışları da yeni gelen güncelleme ile birlikte kullanıcıya sunuluyor. Microsoft Edge okul veya iş hesabı kullananlar için intranet sitelerini güvenli bir şekilde açma konusunda da artık daha yetenekli.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Microsoft-Edge-iOS-intelligent-visual-search_id107176
9
9
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
9
1
0
0