Microsoft’un Patenti, Akıllı Telefonları Taşınabilir Xbox’lara Dönüştüren Bir Cihazı Açığa Çıkardı

33
3
1
1
0
Microsoft’un geçtiğimiz ay dosyaladığı bir patente göre şirket, akıllı telefonlarınızı taşınabilir bir Xbox cihazına dönüştüren bir cihaz üzerinde çalışıyor.

Geçen ay yayınlanan bir Microsoft patenti, akıllı telefonları elinizde taşıyabileceğiniz bir Xbox’a dönüştürecek olan kontrolörlerin planlarını ortaya çıkardı. 9 Temmuz’da dosyalanan patent, takıp çıkarılabilir bir modül için şarj aleti tasarımıyidı. Uygulamada Xbox’tan direkt olarak bahsedilmese de çizimlerin birçoğunda tanıdık düğmeler ve semboller bulunuyor.

Patent, spesifik olarak kontrolörlerin şarj cihazını temsil ediyor. Kontrolörlerin olası özellikleri arasında dâhili hoparlörler, jak girişi ve kablosuz kulaklık desteği bulunuyor. Yanko Design’ın tasarımcılarından biri olan Sarang Sheth, Microsoft’un patentinde bulunan kontrolörü kendi hayal gücü ile harmanlayarak ortaya bir tasarım çıkardı. İşte o tasarım:

xbox

Takıp çıkarılabilir kontrolörler, Nintendo Switch’e benzer bir Xbox taşınabilir cihazı olabilir. Bununla beraber Nintendo’nun taşınabilir konsolu ile bunun arasındaki en büyük fark, Microsoft patentindeki kontrolörlerin akıllı telefonlardaki xCloud projesini etkinleştirmeye odaklanması olacak.

Googla Stadia’ya benzer bir şekilde xCloud, oyuncuların konsol ve PC oyunlarını sadece internet bağlantısı sayesinde oynamalarına yarayan bir hizmet olacak. Oyunlar cihaza indirilmeden Microsoft’un kendi sunucularından oynanabilir olacak.

Microsoft’un patentindeki taşınabilir kontrolörler, eğer akıllı telefonları desteklerse oyuncuların xCloud projesine daha fazla ilgiyle yaklaşmasını sağlayabilir, özellikle de Gears of War 5 ve Halo gibi Xbox özel oyunlarının yolda olduğu düşünülünce.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/gaming/microsoft-patent-handheld-xbox-mock-ups/
33
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
33
3
1
1
0