Microsoft’un Sesli Asistanı Cortana Xbox One’a Geldi

0
0
0
0
0
Xbox One konsolunun yapımcısı Microsoft, Xbox One için detaylı bir güncelleme yayınladı.

Rakibi Sony ile oyun konsolları kategorisinde kıyasıya rekabet içinde olan Microsoft, yeni güçlü konsolları Xbox One S ve Project Scorpio’yu duyurduktan sonra da mevcut en güncel konsolu Xbox One için yaptığı geliştirmelere devam ediyor.

Windows 10 ile tüm cihazlarını tek bir işletim sistemi üzerinde birleştiren şirket, geçtiğimiz günlerde Xbox One konsolu için oldukça kapsamlı bir güncelleme yayınladı. Yeni Xbox One güncellemesi Windows 10 PC tarafında öne çıkan özellikleri Xbox One konsoluna da kazandırıyor. Aynı zamanda Xbox One arayüzü yenileniyor.

Xbox One’ı Sesle Kontrol Edin

Yayınlanan güncellemeyle birlikte Xbox One konsolu Microsoft’un sesli asistanı Cortana’yı desteklemeye başlıyor. Böylelikle Cortana sayesinde Xbox One kontrol edilebilecek ve gamepeadler yüzünden zorlaşan işlemleri yapmak sesli asistanla kolaylaşacak. Ancak bu özellik bizim ülkemizi henüz ilgilendirmiyor çünkü Cortana, Türkçe dil desteğine sahip değil.

Arkaplanda Şarkı Dinleyin

Xbox One için yayınlanan yeni güncellemenin önemli yeniliklerinden biri ise arkaplanda şarkıları oynatabilmesi. Tercih eden olur mu bilmiyoruz ancak destekli oyunları oynarken arkaplanda şarkı çalabileceksiniz.

Bu özelliklerin dışında bazı hata gidermelerini ve ufak çaplı yenilikleri içeren Xbox One güncellemesi kısa süre içinde tüm cihazlar için yayınlanacak.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0