Microsoft'un Windows 10'a Özel Tarayıcısı Edge, Android ve iOS'e Geliyor

1
0
0
0
0
Microsoft'un Windows 10'a Özel Tarayıcısı Edge, Android ve iOS'e Geliyor
Microsoft, Windows 10 ile duyurduğu Edge tarayıcısını mobil platformlara da getirerek kullanıcı kitlesini genişletecek.

Bir dönemin efsane tarayıcısı Internet Explorer ne yazık ki günümüz koşullarını karşılayacak altyapıya sahip olmadığı için çok yavaş olduğu algısıyla kullanıcıların gözünden hızla düşmüş ve bunun üzerine Microsoft, Explorer tarayıcısı yerine yeni internet tarayıcısı Microsoft Edge'i duyurmuştu.

Microsoft Edge, Explorer'a göre çok daha hızlı ve pratik bir tarayıcı olmasına rağmen günlük kullanımda oluşutrabileceği minik sıkıntılar ya da bazı sitelerle tam anlamıyla uyumlu olmamasıyla hala Windows kullanıcılarının bir numarası olmayı başaramamışken Microsoft bu tarayıcısına güveniyor ve tarayıcının kitlesini genişletmek istiyor.

Microsoft'un üst düzey isimlerinden Fahad Al-Riyami bu konuyla ilgili kullanıcıların görüşlerini Microsoft'un topluluk forumunda alırken Microsoft kanadında bir taraftan Edge tarayıcısı iyileştirilmeye de devam ediyor.

Microsoft daha önce Edge'i başka platformlara getirmeyeceğini söylemişti

Bildiğiniz üzere Microsoft, yeni tarayıcısı Edge'in duyurusunu Windows 10 işletim sistemiyle birlikte yapmıştı. Şirket bu duyuruda ayrıca Microsoft Edge tarayıcısının sadece Windows 10'a özel olacağına yönelik bir bilgi de paylaşmıştı hatta Edge tarayıcısının güncellemelerini Windows 10 ile birleştirmişti. Ancak Microsoft'un önümüzdeki dönemlerde tarayıcı güncellemelerini işletim sisteminden bağımsız hale getirmesi hem tarayıcının daha hızlı geliştirilmesine olanak sağlayacak hem de Microsoft'un diğer platfomlara da tarayıcı getirmesinin aslında bir anlamda önünü açacak.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0