Microsoft'un Yakında Üreteceği, Windows 10 ile Çalışan Katlanabilir Cihaz Konsepti

17
7
4
2
1
Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden Microsoft, son yıllardaki donanım çıkışını akıllı telefonların tanımını değiştirmeyi hedeflediği Andromeda kod adlı cihazlarla taçlandırmaya hazırlanıyor. Windows 10 ile çalışan bu mobil cihazlar, gerçekten de taşları yerinden oynatabilir.

Cep bilgisayarları, akıllı telefonların önlemez yükselişiyle birlikte ortadan kalktılar. En azından üreticiler satamayacakları şeyleri üretmek istemediler. Microsoft ise akıllı telefon sektöründeki başarısız stratejilerinin ardından, sektöre cep bilgisayarlarını yeniden hayata geçirerek dönmek istiyor. 

Microsoft, yeni ürünlerini kategorize etmek için yeni bir sınıfta faaliyet göstermesi gerektiğini sonunda anladı. Apple ve Samsung’dan pazar payını alamayan dev şirketin hedefinde Andromeda olarak adlandırılan katlanabilir cep bilgisayarlarını üretmek var. Cihazın 6 ila 7 inç boyutunda iki büyük akıllı telefon ekranına sahip olması bekleniyor. Katlanabilir olan bölmesinde, görüntünün ortasından çerçeve geçmesini engellemek adına menteşe bulunacak. 

Avustralyalı bir tasarımcı olan David Breyer, Microsoft’un aldığı patentlere dayanarak cihazı şu şekilde tasarladı:

Diğer taraftan Asus gibi önemli üreticiler de çift ekranlı cep bilgisayarlarına yönelmeye başladılar. Bu cihazların akıllı telefonlardan en büyük farkı, mobil işletim sistemiyle değil, Windows 10 ile çalışmaları. Yani bilgisayarınızda yapabildiğiniz, telefonda yapamadığınız her türlü işlemi yapabiliyorlar. Microsoft bu cihazları için bir de dokunmatik kalem desteği sunmaya hazırlanıyor. Ekran birimleri ise söylentilere göre LG Display tarafından üretilecek.

Andromeda’nın bize neler sunabileceği ile ilgili veriler şimdilik bu kadar. Windows’un mobil cihazlarla entegre versiyonlarını üretmedikçe Android, iOS ve MacOS altında ezileceğinin farkına varan Microsoft, umarız taşınabilir cihazlar için elini çabuk tutar. Aksi takdirde bir devin çöküşünü izlemek zorunda kalacağız. 

Apple bir süredir iPad serisini bilgisayarların karşısına rakip olarak konumlandırıyor. Firma bu konumlandırmada hedeflediği başarıya ulaşırsa Microsoft’un işi daha da zor olacaktır.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/davealtavilla/2018/06/30/microsoft-hints-at-a-pocketable-dual-screen-windows-device-that-underscores-new-pc-concepts/#3998503331cc
17
7
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
17
7
4
2
1