Microsoft, Windows 10 '20H1' Güncellemesinin ISO Dosyalarını Yayınladı

18
6
1
1
0
Microsoft, önümüzdeki yılın ilkbahar aylarında tüm kullanıcıların hizmetine sunulacak Windows 10 build 18990 sürüm güncellemesinin ISO dosyalarını, Windows Insider programı dahilindeki kullanıcılarına sundu.

Teknoloji devi Microsoft'un Windows 10 ile ilgili çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Şirket şimdi, "Windows Insider" isimli programı kapsamında, tüketicilerin hizmetine 2020'nin ilkbahar aylarında sunulacak olan ve "20H1" olarak isimlendirilen Windows 10 güncellemesinin ISO dosyalarını paylaştı. Paylaşılan dosyalar, Windows Insider kullanıcılarının temiz kurulum yapabilmesine olanak sağlıyor.

Windows 10 build 18990 olarak kodlanan bu Windows 10 sürümü, kullanıcılara pek çok yeni özellik sunacak. Ancak standart kullanıcılar, bu güncellemeleri almak için bir süre daha beklemek durumundalar. Microsoft'un yayınlamış olduğu bu ISO dosyaları, sadece Windows Insider kullanıcıları tarafından aktif olarak kullanılabiliyor.

Windows Insider

Microsoft'un Windows 10 20H1 güncellemesi için yayınlamış olduğu ISO dosyaları, Windows Insider kullanıcıları tarafından sıfır kurulum yaparak veya sanal bilgisayara kurularak test edilebilecek. Kullanıcıların geri bildirimleri doğrultusunda Microsoft, bu sürümdeki hata ve sorunları gözden geçirdikten sonra genel tüketicilerin hizmetine sunacak. Henüz kesin bir tarih olmamakla birlikte bu güncellemenin, nisan veya mayıs aylarında sunulması bekleniyor.

Windows 10 20H1 Güncellemesi Neler Sunacak?

Windows 10

Windows 10'un önümüzdeki aylarda kullanıcıların hizmetine sunacağı bu güncellemenin en önemli yeniliği, bulut üzerinden kurtarma seçeneği olacak. Öyle ki kullanıcılar, cihazı sıfırlarken fiziksel kurtarma dosyalarını kullanmak zorunda kalmayacaklar. Bulut platformu üzerinden otomatik olarak alınacak dosyalar yardımıyla sorunlu bilgisayarlar, kurtarılabilecek. 

Güncellemenin bir diğer özelliği ise kullanıcılardan ziyade geliştiricileri etkileyen bir yenilik. Öyle ki bundan sonra kullanıcılar, Evrensel Windows Platformu (UWP) uygulamalarını otomatik olarak başlatabilecekler. Böylelikle kullanıcılar, oturumlarını daha hızlı bir şekilde açma imkanı bulacaklar ve Windows 10, otomatik olarak UWP uygulamalarını çalıştıracak.

Microsoft tarafından yapılan açıklamalarda yeni güncellemenin kullanıcılara bu özellikleri kullanma imkanı sunacağından bahsedildi. Ancak bu sürümün tüm özellikleriyle ilgili detaylı bir açıklama yapılmadı. İlerleyen dönemlerde Microsoft'un, bu sürüm güncellemesiyle ilgili daha çok özelliği duyurması bekleniyor.

Microsoft'un Windows 10 build 18990 güncellemesi için yayınlamış olduğu ISO dosyalarına, burada bulunan bağlantıları kullanarak erişebilirsiniz. Ancak dosyaların indirilmesi ve kurulabilmesi için Windows Insider programına dahil olmanız gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta fayda var.

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/new-windows-10-spring-2020-isos-now-available-for-download-527755.shtml
18
6
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
6
1
1
0