Microsoft, Yapay Zeka Konusunda Uzman Şirketlerden Olan Bonsai'yi Satın Aldı

11
4
2
1
0
Büyük firmaların bazı konular üzerinde yaşadıkları büyüme, genellikle etkili firmaları satın almaktan geçiyor. Tıpkı Google'ın video içerikleri için YouTube'u satın alması ya da Facebook'un kişisel veriler için WhatsApp'ı satın alması gibi. Bunun son örneğine ise Bonsai isimli şirketi satın alan Microsoft ile tanık oluyoruz.

Microsoft, robotik, enerji, HVAC, imalat ve otonom araç sektörlerinde derin çalışmalar yapan Bonsai firmasını satın alarak bünyesine kattı. Sağladığı hizmetler arasında simülatör entegrasyonu ile otomatik modeller oluşturma ve API’ler yardımıyla yazılım geliştirme setleri oluşturan Bonsai, 2017 yılında Google’ın DeepMind’ına benzer bir sistem geliştirerek endüstriyel kontrol sistemlerinin programlanması işini 45 kat daha hızlı şekilde yapabilmişti. Bonsai, bu yıl ise Alman mühendislik firması Siemens ile yürüttüğü ortak çalışma ile sayısal kontrol makinelerini geleneksel yöntemlerden ayıran bir teknik geliştirmiş ve makine öğrenim hızlarını 30 katlara kadar artırmayı hedeflemişti.

Microsoft’un kurumsal başkan yardımcısı Gurdeep Pall, “Bonsai’nin zengin simülasyon araçları ve Microsoft Research’de ki pekiştirilmiş öğrenme çalışmaları ile birleştirilen platform, kontrol ve kalibrasyon görevleri için her türlü bağımsız sistemi oluşturmak ve en basit içerikli yapay zeka alt yapısını oluşturabilmek için kullanılacak” dedi. Birleştirilen bu araçlar, Azure Cloud’la grafik işlemciler ve Brainwave ile çalışan Azure Machine Learning mimarisinden destek alacak. Microsoft, düşünce oluşturma, çalıştırma ve geliştirme için uçtan uca çözüm sağlayan işlemleri bulut depolama bilgi sistemi (Azure) üzerinden yaparak farklı araçların gerçekleştirdiği işlemleri tek bir noktada toplayıp ileri düzey bir yapay zeka inşa edecek.

Bildiğimiz üzere Microsoft’un giderek büyüyen yapay zeka geliştirme platformu, konuşma, dil, arama ve bilgi teknolojileri için bir dizi API olan Bilişsel Hizmetler’i kullanıyor. Microsoft, Bonsai’den önce Montreal merkezli bir girişim olan Maluuba’yı da 2017 yılında yine satın alarak bünyesine katmıştı.Bonsai ise 2014 yılında Mark Hammond ve Keen Browne tarafından kurulmuştu. 2017’de CB Insight tarafından yayınlanan listeye göre yapay zeka hakkında çalışmalar yapan en etkili 100 firma arasında gösterilmişti.

Kaynak : https://venturebeat.com/2018/06/20/microsoft-acquires-bonsai-to-enhance-its-suite-of-ai-developer-tools/
11
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
4
2
1
0