Microsoft, Yeni Güncelleme Yöntemiyle Eskilerine Nazaran Hataları Büyük Oranda Engelledi

29
5
2
2
0
Microsoft’un, güzide işletim sistemi Windows 10 üzerinde yaptığı güncellemeler son hızıyla sürüyor. En faydalı güncellemelerden birisini Nisan 2018 tarihinde alan işletim sistemi, performans konusunda büyük yol kat etti.

Büyük güncellemeler, genellikle tek seferde değil adım adım verilirler. Microsoft ise yeni güncellemeler de yaptığı iyileştirmelerin kaynağı olarak en eski sistemlerde tecrübe edilen hatalar, başarılar, uyumsuzluklar ve bunun gibi değişkenleri baz alıyor. Fakat son gelen büyük güncelleme, “makine öğrenimi" adında bir özellik ile diğerlerinden önemli ölçüde ayrılıyor. Muhtemelen bu terimi daha önce de duymuşsunuzdur. Zira makine öğrenimi, yapay zekânın bir alt sınıfı olarak görülüyor. Peki Microsoft bu yeni sistemi işletim sisteminde nasıl uyguladı? 

Gelen bilgilere göre yeni güncelleme toplamda 700 milyon adet Windows 10 cihazının 250 milyon âdetinde aktif şekilde kullanılıyor. AdDublex veri araştırmasında veriler, reklam destekli mağaza uygulamalarından toplandığı için aslında gerçek rakamın biraz daha üstünde görünebilirler. Makine öğrenimi konusuna yeniden dönecek olursak, Microsoft bu sistem ile birlikte olası hataları önceden tespit ediyor, işletim sistemini yavaşlatacak ya da sistem üzerinde meydana gelebilecek hataları öngörüyor ve buna göre bazı düzeltmeler uyguluyor. Tabi ki her güncelleme ile birlikte değişkenlik gösteren hatalar ve problemler, düzeltme yamalarının tek seferde değil kısım kısım yayınlanmasını sağlıyor.

Ufak parçalar halinde yayınlanan güncellemelerin diğer büyük çaplı güncellemelere nazaran daha hızlı ve daha az sorunlu olduğunun tespit edilmesi ise diğer bir konu. Microsoft, yeni sistem ile güncellemelerin eskilerine nazaran %20’sinden daha azında kararlılık sorunları olduğunu, Windows 10 tarafından üretilen hata raporlarının her güncelleme ile birlikte daha da azaldığını belirtiyor. Yani son gelen güncelleme paketleri, öncekilere nazaran daha az hata içeriyor.

Kaynak : https://arstechnica.com/gadgets/2018/06/windows-10-april-2018-update-now-open-to-all-thanks-to-machine-learning/
29
5
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
29
5
2
2
0