Microsoft, Yeni Nesil Xbox'ların 2020'de Çıkacağını Duyurdu

17
3
2
1
0
Microsoft, yeni nesil Xbox konsolunun 2020'de piyasaya sürülmesini planladıklarını açıkladı.

Son birkaç senedir sıkça duyduğumuz 'yeni nesil konsol' konusunda Microsoft'tan beklenen haber geldi. Herkesin hem tasarım hem de genel özellik bakımından nasıl bir değişim geçirerek piyasaya sunulacağını görmeyi merakla beklediği yeni nesil konsol için Microsoft, 2020 senesini işaret ediyor. Aslında hemen herkesin tahmini de 2019 - 2020 seneleriydi ve bu tahminlerin haklı çıktığını da görmüş olduk.

Phil Spencer, yaptığı açıklamada yeni nesil Xbox'ların tasarım konusunda 'derinleşeceğini' söyledi ve 2020 senesinde yeni konsolun çıkmasını planladıklarını dile getirdi. Microsoft'un bir süredir 'Scarlett' kod adı altında bir dizi yeni aygıt üzerinde çalıştığını biliyoruz ve bu 'konsol ailesinin' üyeleri arasında yeni konsollar olacağı da tahmin ediliyordu.

Phil Spencer'ın sözleri ve uzun süredir üzerinde konuşulan bilgilere bakılacak olursa, 2020 senesinde Microsoft birden fazla oyun konsolu sunacak. Spencer'ın 'oyunların her yerde her koşulda oynanabilmesi' sözlerine de bakılacak olursa, taşınabilir bir oyun konsolunun da gelebilecek olması mümkün görünüyor.

Yeni nesil oyun konsoluna dair kesin gözüyle bakılan tek özellik ise şu an için 'fiziksel kopya okumayacak olması'. Ancak önümüzde iki sene olduğunu düşünürsek, ne gibi değişikliklere gidileceğini kestirmek pek de mümkün değil. Bir diğer tahmin ise yeni konsolda geriye dönük uyumun muhakkak olacağı konusu. Henüz adına dair de bir bilgi mevcut değil ve sanırım beklemekten başka şansımız yok.

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/6/12/17453174/microsoft-xbox-next-genreation-2020-release-date-rumors
17
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
3
2
1
0