Microsoft Yıllardır Tek Bir Güncelleme Bile Almayan Notepad'i Sonunda Güncelledi

47
32
18
5
4
Notepad için bir güncelleme yapılmasını kullanıcılar yıllardır bekliyordu. Microsoft sonunda bu beklentilerin karşılığı verdi ve sürpriz bir şekilde Notepad için güncelleme yayınladı.

Ünlü metin editörü Notepad, görünüş olarak çok daha modern hale getirilmesinin yanı sıra işlevsel pek çok yeniliğin de bulunduğu güncellemesine kavuştu. 

Notepad'e getirilen ilk güncellemelerden biri metinleri yakınlaştırma özelliğinin gelmesi. Diğer özellikse "Bul ve Değiştir" adlı özellik. Bu özellikle Ctrl+F kombinasyonunu kullanarak metin içerisinde arattığınız kelimelerin her kullanımına yalnızca yatay olarak değil, satırlar arasında dikey olarak da ulaşabileceksiniz.

Bunun yanı sıra sözcük kaydırma özelliği kullanılırken satır ve sütun numaraları da artık gösterilecek, böylece uzun metinler arasında yerinizi kaybetmeden tarama yapabileceksiniz.

Eklenen bir başka özellikse uzayan satır sonu desteği. Böylece Notepad bundan sonra, Unix/Linux satır sonları (LF) ile Macintosh satır sonlarını (CR) da destekleyecek.

Kaynak : https://gizmodo.com/microsoft-notepad-is-finally-getting-an-update-1827543753
47
32
18
5
4
Emoji İle Tepki Ver
47
32
18
5
4