Microsoft, Yüz Tanıma Sistemini Geliştirmek İçin Çalışmalarını Sürdürüyor

8
6
1
0
0
Özellikle son yıllarda popülerleşen, yeni bir teknoloji olduğu içinde ilgimizi çeken yüz tanıma sistemi Microsoft’un başarılı ellerinden geçiyor.

Önemli giriş kapılarından tutun da cihazlarınızda dahi kullanılan yüz tanıma sistemi, son yıllarda iyiden iyiye bilinir bir hale geldi. ‘Anın teknolojisi’ olarak adlandırılan ve Microsoft’un üzerinde çalıştığı bu sistem, geniş toplumlara hitap ediyor ve bu sebeple de potansiyel istismarları önleyebiliyor. Bu konu hakkında Kongre başlatan Microsoft, teknolojinin eksileri ve artıları hakkında söylemlerde bulundu.

Kongreden çıkan sonuçlara göre, yüz tanıma sistemi etik kullanımda önemli bir rol oynuyordu ancak bu konuda sorumluluğun büyük kısmı hükümetlere aitti. Konunun sınırlarını belirleyecek olan hükümetler, yüz tanıma sistemini çok yararlı alanlarda ihtiyaç gereğinde kullanabilirdi. Şu an için milletvekilleri ve bakanlar için kullanılması düşünülen teknoloji, ileriki dönemlerde çok daha fazla yaygınlaşabilir.

Buna ek olarak yüz ifadesinin alınmasını esas alan bu teknoloji, beraberinde kullanıcı izinlerini de getiriyordu. Kamu alanlarında kullanılması planlanan yüz tanıma sistemi, öncesinde kişinin rızası doğrultusunda işlemeye devam ediyor. Bu noktada Microsoft, böylesine önem verdiği bir teknoloji için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/07/13/microsoft-congress-regulate-facial-recognition/
8
6
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
6
1
0
0