Milas Belediye Başkanı: Uçaklar Devreye Sokulmadığı Sürece İş Zor

97
37
6
2
1
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yangın hakkında yaptığı son durum açıklamasında rüzgarın termik santralin tersine estiğini söyledi. Ancak Tokat, uçaklar devreye girmediği sürece işin oldukça zor olduğunu ifade etti.

Muğla’nın Milas ilçesinde devam eden dev orman yangını, anlık olarak 85 kilometrekarelik alandan daha fazla yeri etkisi altında tutuyor ve büyümeye devam ediyor. Yangının Yeniköy Termik Santrali’ne yaklaşması endişeleri artırırken Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yangın konusunda ve bu konuda tedirgin edici açıklamalarda bulundu.

Son durum hakkında bilgi veren Tokat, şu anda çok şiddetli bir rüzgarla karşı karşıya olduklarını, biraz önce Çökertme’nin içine kadar girme imkanının olduğunu, ancak yangın bastırdığı için geri döndüklerini söyledi. Başkan, “Şu anda Çökertme cayır cayır yanıyor. Çok kötü bir tablo var şuan” diye konuştu ve mahalle ve köylerdeki evlerini terk etmek istemeyen yurttaşları ikna etmeye çalıştıklarını belirtti.

“Uçaklar devreye sokulmadığı sürece iş burada zor”

milas belediye başkanı

Yangının giderek termik santrale yaklaşmasıyla ilgili açıklamada bulunan Tokat, açıklamayı yaparken santrale yakın bir noktada olduklarını ifade etti. Belediye Başkanı, rüzgarın termik santralin ters yönünde estiğini, bunun da biraz da olsa tehlikeyi bertaraf edebileceğini söyledi. Fakat uçaklar devreye sokulmadığı müddetçe işin zor olduğunu ekledi.

Öte yandan Twitter’da açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bölgenin cayır cayır yandığını söyledi ve şu anda yapabilecekleri tek şeyin meskun mahalleleri korumak olduğunu ifade etti. Aras, ağaçları ve ormanları koruyamadıklarını söyledi.

Kaynak : https://t24.com.tr/haber/milas-taki-yangin-suruyor-belediye-baskani-tokat-ucaklar-devreye-sokulmadigi-surece-is-burada-zor,969460
97
37
6
2
1
Emoji İle Tepki Ver
97
37
6
2
1