Milas Belediye Başkanı: Yangın Termik Santrale İlerliyor

30
5
1
1
0
Milas’taki orman yangınında yangınların ulaştığı Kemerköy Termik Santrali’nin ardından yangın, bu kez de Yeniköy Termik Santraline ilerliyor. Eğer yangın bu santrale de ulaşırsa Milas ve Bodrum'un elektriği kesilebilir.

Muğla Milas’taki orman yangını adım adım Kemerköy Termik Santrali’ne ulaşmış ve santrale büyük zararlar vermişti. Şimdi ise aynı bölgede bulunan Yeniköy Termik Santrali tehdit altında. Eğer yangın bu santrale de ulaşırsa çok ciddi sonuçları olabilir.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, bölgedeki yangının son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Twitter hesabından açıklama yapan Tokat, yangının santrale doğru ilerlediğini belirtti.

Milas ve Bodrum’un elektriği kesilebilir

Muhammet Tokat, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Yangın Akçakaya’yı aşarak Gürceğiz’e dayandı. Bayır mahallesi boşaltılıyor. Yangın yüksek gerilim hatlarını tehdit eder hale geldi. Eğer yangın bu bölgeye ulaşırsa Milas ve Bodrum’a elektrik verilemeyebilir... Yangın kuzey yönünde Yeniköy Termik Santraline doğru ilerliyor...” diyerek durumun ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne serdi.

Ayrıca Milas’ta yangının tehdit ettiği 2 mahalle de güvenlik önlemleri dolayısıyla tahliye edildi. Boşaltılan Akçaya ve Ercek mahallelerinin sakinler ise zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar bölgeyi hemen tahliye ederken bazıları ise evlerini terk etmeyi reddetti.

Akşam saatlerinde az da olsa hafifleyen yangının gece saatlerinde tekrar şiddetlendiği bilgisi de paylaşıldı.

Kaynak : https://www.indyturk.com/node/395871/haber/milas-belediye-ba%C5%9Fkan%C4%B1-tokat-yang%C4%B1n-kuzey-y%C3%B6n%C3%BCnde-yenik%C3%B6y-termik-santraline-do%C4%9Fru
30
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
30
5
1
1
0