Milas'taki Kazı Çalışmalarında Keşfedilen Mezarlar, Arkeologları Şaşkına Çevirdi

0
0
0
0
0
Milas’taki Fabrika Sokak’ta yürütülen kazı çalışmaları esnasında ortaya çıkarılan mezar sayısı 18’e yükseldi. Bir inşaat temeli kazısından çıkan mezar sayıları, arkeologların şaşırmalarına sebep oldu.

Basit bir inşaat temeli kazısı esnasında ortaya çıkan mezarlar, arkeologları şaşırtmaya devam ediyor. Milas Hacıapti Mahallesi Fabrika Sokak’ta gerçekleştirilen kazı çalışması sırasında ortaya birçok mezar ve daha önce hiç açılmamış bir oda mezara rastlanmıştı.

Şimdi ise 600 metrekarelik alanda yeni ‘soylu’ bir aileye ait olduğu düşünülen ve 2400 yıl önce inşa edildiği belirlenen bir oda mezarı bulundu. Bu mezarla birlikte bölgede çıkarılan mezarların sayısı da 18’e yükselmiş oldu. 

Arkeologlar, Helenistik döneme ait olduğu belirtilen oda mezarlardan zengin ailelere ait 103 eseri de gün yüzüne çıkardı. Arkeologları bu derece şaşırtan durum ise keşiflerin basit bir kazı çalışması sırasında açığa çıkmış olması. Şimdi bölgede başka mezarların ya da gömülerin olabileceği ihtimaline karşılık çalışmalar, daha büyük bir titizlikle gerçekleştiriliyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0