Yenilenen Milli Radar MİLDAR, Göklerde Yer Almaya Hazır

37
0
0
0
0
Türk yapımı olan ilk milimetre dalga bandında çalışan atış kontrol radarı Helikopter MİLDAR, 14. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda (IDEF’19) tanıtıldı.

Meteksan Savunma, 2017 yılında milimetre dalga bandında çalışan ilk atış kontrol radarını üretmişti. Aradan geçen sürede gelen geri bildirimlere uygun olarak yenilenen helikopter radar, sadece dış geometri açısından değil mimari açısında da yenilendi. Cihaz, pal üstüne entegre edilebilen konfigürasyonu ile birlikte IDEF’19 (14. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı)'nda sergileniyor.

Şubat ayında imzalanan Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri projesine dahil olan helikopterde de kullanılacağı varsayılan sistem, zorlu çevre koşullarına uygun olarak ayarlanabilecek.

KA-bant frekansında çalışan Helikopter MİLDAR adlı cihazın hedef takip sistemi 12 kilometre, arazi profili oluşturma sistemi ise 2,5 kilometre menzile sahip. Araç sayesinde 50 farklı hedef takip edilebiliyor.

Meteksan Savunma Genel Müdürü Selçuk Alparslan, yeni cihazın yenilikçi yönlerinin göstergesi olduğunu söyledi. Alparslan, "Bu konu üzerinde çalışmaya başladığımızda, Türkiye'de, milimetre dalga radarı alanında, daha önceden geliştirilmiş bir ürün yoktu. Hem bu alandaki teknolojileri özgün olarak geliştirdik hem de Helikopter MİLDAR’ın ilk sürümünün, modern atış kontrol radarlarında bulunan tüm işlevselliğe sahip olmasını sağladık. Bu arada gelişen kullanıcı ihtiyaçları, daha farklı fiziksel boyutları ve entegrasyon seçeneklerini gündeme getirdi.

Biz de geliştirdiğimiz teknolojilerimizi, daha farklı bir mimariye uyarladık ve tam da kullanıcının istediği gibi bir çözüm ortaya koyduk. Yenilenmiş hali ile Helikopter MİLDAR’ın, taarruz helikopterlerinin geleceğinde, önemli bir yer edinmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/gundem/milli-radar-tepeden-bakacak-41198824
37
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
37
0
0
0
0