Millet Aç Aç: Twitter CEO'su Jack Dorsey'in Yıllık Maaşı Yalnızca 1,4 Dolar

61
24
5
5
4
Twitter, pazartesi günü borsaya gerçekleştirdiği bildirimde 2015 yılından bu yana şirkette CEO'luk görevi üstlenen Jack Dorsey'nin ilk üç yıl için maaş almadığını, son yıl için ise 1,4 dolar maaş aldığını duyurdu.

Dünyanın en popüler mikroblog sitesi Twitter’ın kurucularından olan Jack Dorsey, şirketteki CEO’luk görevine geri döndüğü 2015 yılından bu yana ilk maaşını aldı. Twitter tarafından Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na sunulan rapora göre Dorsey, Twitter’ın uzun vadede değer yaratma potansiyeline inancının bir kanıtı olarak göreve geldiği ilk üç yıl için herhangi bir maaş talebinde bulunmadı.

Bununla birlikte sizin de bildiğiniz gibi hazıra dağ dayanmaz. Jack Dorsey, ücret almayı reddettiği üç yılın ardından 1,4 dolarlık ilk yıllık maaşını aldı. Maaşın 1,4 dolar olmasının sebebi, Dorsey’nin Twitter kullanıcılarının kullanmasına izin verdiği her karakter için 1 cent ücret alacak olması. Bildiğiniz gibi Twitter’de karakter sınırı yakın zamana kadar 140 ile sınırlıydı ve bu nedenle Dorsey’nin yıllık maaşı da 140 cent yani 1,4 dolar oldu. Bu gelişme, Dorsey’nin tweet karakter sınırını neden 280’e çıkardığını açıklıyor. Böylece Twitter CEO’sunun bu yılki maaşı 2,8 dolar olabilecek.

Teknolojinin kalbinin attığı Silikon Vadisi’nde sembolik yönetici maaşları özellikle son 10 yıl içinde ciddi bir şekilde popülerleşmiş durumda. Şirketlerden sembolik maaşlar alan yöneticiler arasında Apple kurucu ve CEO’su Steve Jobs, Google kurucuları Eric Schmidt, Sergey Brin ve Larry Page, Yahoo’dan Carol Bartz ve Terry Semel, Cisco Systems’dan John Chambers ve Oracle’dan Larry Ellison yer alıyor.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/twitter-paid-ceo-jack-dorsey-1-40-in-2018/
61
24
5
5
4
Emoji İle Tepki Ver
61
24
5
5
4