Milli İHA ANKA, 26 saat 30 dakika Havada Kalarak Yeni Bir Rekor Kırdı

63
2
2
1
1
Türk savunma sanayisinin göz bebeklerinden biri olan ANKA İnsansız Hava Aracı, bir ilki daha başardı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda TUSAŞ tarafından geliştirilen milli İHA, 26 saat 30 dakika havada kalarak yeni bir rekor kırdı.

Türkiye’de hava platformlarının tasarımı, geliştirilmesi ve üretimi alanlarında söz sahibi olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), geliştirdiği  ANKA İnsansız Hava Aracı ile başarılı işlere imza atmaya devam ediyor. Ankara merkezli şirket tarafından yapılan açıklamada, milli İHA ANKA’nın 26 saat 30 dakikalık uçuş gerçekleştirerek, yeni bir rekora imza attığı ifade edildi. 

24 saatlik havada kalış süresini geliştirmeyi başaran ANKA, gece ve gündüz, kötü hava şartları da dahil, keşif, gözetleme, sabit/hareketli hedef tespit, teşhis, tanımlama ve takip, gerçek zamanlı görüntü istihbaratı görevlerine yönelik olarak geliştirildi.

tusaş anka

Bunların yanı sıra, uçuş kontrol bilgisayarına bağlı çeşitli uçuş algılayıcıları, hareketlendiriciler, haberleşme ve tanıtma sistemleri, görev kontrol, kayıt ve izleme sistemleri, arayüz üniteleri, kontrol üniteleri gibi pek çok teknolojiye sahip olan milli İHA, 30,000ft irtifadan uçabiliyor. Normal seyir hızı 75 kts olan ANKA, kendi kategorisinde dünyanın en iyi operatif sistemi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

İlk olarak 16 Temmuz 2010 tarihinde hangardan çıkan ANKA İnsansız Hava Aracı, Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı (MALE-Medium Altitude Long Endurance) İHA Programı’nın bir parçası olarak geliştirilmişti. 

Kaynak : https://www.karar.com/teknoloji-haberleri/milli-iha-anka-rekor-kirdi-26-saat-30-dakikalik-uctu-1376372#
63
2
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
63
2
2
1
1