‘Milliyetçi’ Çinliler, Mahkeme Kararını Beğenmeyip iPhone’larını Paramparça Ettiler!

0
0
0
0
0
Çin’de yaşanan sıra dışı gelişmelerin ardından bazı milliyetçi Çinliler, iPhone’larını paramparça ettiler.

Çin’in güney tarafında kalan denizle ilgili çok ciddi gelişmeler yaşandı. Çinliler, denizin tamamı üzerinde haklarının olduğunu savunurken Filipinler ise tam tersini iddia etti. (ayrıca Çin’in karşısında yalnızca Filipinler değil, Vietnam ve Malezya gibi Asya ülkeler de yer alıyor.) Yaşanan bu gelişmenin ardından Filipinler’in başvurusu üzerine açılan davanın sonucunu açıklayan Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Tahkim Mahkemesi, Filipinler’i haklı buldu ve Çin’in Filipinler’in suni adalar inşa ederek Filipinler’in egemenlik haklarını ihlal ettiğine karar verdi. Çinliler ise bu karara tepki göstererek KFC ve Apple gibi ABD merkezli şirketlere karşı tepki göstermeye başladılar. Bazı Çinlilerin iPhone’larını paramparça ettikleri görüldü.

Peki burada sorun Çin ve diğer ülkeler arasında gibi gözüküyorken Çinliler, neden iPhone’larını parçalayıp KFC’ye karşı protesto gösterilerinde bulundular?

Çin hükümetine ve Çinlilere göre ABD, bu ülkeleri destekleyen batılı güç olarak kabul görüyor. Yani bu üç ülkeyi fişekleyen ülkelerin başında ABD yer alıyor. Çinliler de ABD merkezli olan Apple ürünü iPhone’larını parçalayıp KFC şubelerinin önünde toplanarak protesto gösterilerinde bulundular.

Daha önce de benzer sebepler yüzünden Japonlarla karşı karşıya gelen Çinliler, Japon üretimi otomobillerini parçalamışlardı.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0