Unutkanlığın Banka Hesabı Yok: Milyonlarca TL’lik Rolls Royce, Benzini Bitince Yolda Kaldı [Video]

36
2
2
0
0
Fiyatıyla dudak uçuklatan Rolls Royce Wraith, Romanya’nın en kalabalık kavşaklarından birinde yolda kaldı. Benzini biten aracın yardımına, başka bir sürücü koştu.

Lüks otomobil denildiğinde akla ilk gelen isimlerden olan Rolls Royce markası, bünyesinde pek çok otomobil bulunduruyor. İngiltere merkezli markanın en dikkat çeken modellerinden birisi ise şüphesiz ki “Wraith”. Sahip olduğu devasa motoru ve lüks özellikleri ile dikkat çeken araç, bir yandan da ytam bir yakıt canavarı.

Romanya’da kalabalık bir kavşakta benzini biten Rolls Royce, sahibine zor anlat yaşattı. Çevredeki pek çok insan bu durumu cep telefonları ile kaydedince, lüks canavarın sahibi sosyal medya’da “cimri zengin” olarak anılmaya başladı.

Rolls Royce Wraith, sahibini yolda bıraktı

Romanya’nın Mamaia şehrinde, oldukça yoğun bir kavşakta yolda kalan Rolls Royce, sahibini haberlere taşıdı. Benzini su gibi içen aracın sahibi ise sosyal medya üzerinden aracın yakıt göstergesinin arızalı olduğunu ve bu nedenle yolda kaldığını belirti. Fakat Rolls Royce gibi lüks markalarda bu tarz sorunlar genellikle görülmediğini de hesaba katarsak, sürücünün yakıt göstergesini kontrol etmemiş olması daha muhtemel görünüyor.

Rolls Royce Wraith, 6.6 litre V12 motora ve bir çift turboşarja sahip olan bir canavar. Araç 100 kilometrede 21,2 litre benzin tüketiyor ve sadece 83 litrelik bir depoya sahip. Durum böyle olunca, Wraith’in yolda kalması işten bile değil. 343 bin dolarlık (2.9 milyon TL) aracın benzinin bitmesi ise trajikomik bir durum.

Bütün Romanya’da alay konusu oldu

Araç sahibinin bu ihmali nedeniyle yolda kaldığını gören sürücüler ve yayalar, bütün olan biteni kayda aldı. Bu görüntüler hem yerel haberlerde hem de ulusal haberlerde boy gösterdi. Özellikle sosyal medya’da çokça konuşulan bu görüntüler, pek çok kullanıcı tarafından alay konusu edildi.

Videonun sonuna doğru başka bir sürücünün elinde bir şişe ile yardıma geldiğini görüyoruz. Sosyal medyada bazı kullanıcılar bunun AdBlue olabileceğini iddia etse de Rolls Royce’un hiçbir dizel aracında AdBlue gibi katkı maddelerinin koyulmasına ihtiyaç olmadığı biliniyor. Kullanıcıların bir kısmı ise aslında sadece şişenin renkli olduğunu ve içinde olması gerektiği gibi benzin olduğunu düşünüyor.

Aracın yakıt tüketimi hesaba katıldığında, araca koyulan benzinin onu en yakın benzin istasyonuna götürüp götürmediği bile tam olarak kesin değil.

Kaynak : https://www.motor1.com/news/524427/rolls-royce-wraith-out-of-fuel/
36
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
36
2
2
0
0