Minecraft Geliştirilmiş Grafikler İle Daha Popüler Olur mu?

102
7
7
6
1
Satış rekorları kıran ve büyük bir kitleye hitap eden Minecraft’ın grafikleri resmi olarak geliştirilirse daha büyük bir kitleyi toplayabilir mi? Bu içerikte sizlerle bu konuya göz atacağız.

Günümüzde geliştiricilerin çoğu oyunlardaki grafiklere fazlasıyla önem veriyor. Peki bu grafiği kötü olan oyunların oynanmadığı anlamına gelir mi? Tabii ki hayır. Minecraft dünyanın en çok satan oyunları listesinde birinci sırada. Peki ya, bloklardan oluşan Minecraft, çok daha iyi grafiklere sahip olsaydı, daha fazla satar mıydı?

Evet, bu sorunun cevabı fazlasıyla karışık. Kimi kullanıcı bu fikre katılmasa da kimisi bu fikri destekliyor. Fikri desteklemeyen kullanıcılar, Minecraft’ın küçük yaş kitlesinin de oynayabileceği bir oyun olabilmesi gerektiğini ve olabildiğince basit tutulması gerektiğini savunuyor. Bu düşünceyi desteklemek amaçlı Lego'yu örnek verebiliriz. Fikri destekleyen kullanıcılar ise grafik geliştirmesinin, oyunun sadece birkaç bloktan oluştuğunu düşünen kullanıcıların da ilgisini çekebileceğini savunuyor.

Bu videoda bir Minecraft oyuncusu, shader paketi (Gölgelendirme, yansıma v.b. grafikler ekleyen paket) ile birlikte sanal gerçeklik sisteminde oynamakta. Oyunun bu şekilde oldukça güzel gözüktüğü söylenebilir.

Minecraft geniş bir kitleye hitap eden, içerisinde fazlasıyla potansiyel barındıran eğlenceli bir oyun. Oyunu oynayan kitle zaten bu potansiyel için oynamakta. Oyunun grafiklerini iyi bir seviyeye getirmek, oyunu oynayan kitleyi mutlu edebilir; ancak oynamayan kitleyi sadece grafik için çekebilme ihtimali biraz düşük gibi görünüyor.

Bu konuda sizin fikirlerinizi de merak ediyoruz. Sizce yukarıda gördüğünüz grafikler oyuna resmi olarak eklenirse daha popüler bir oyun olur mu?

Kaynak : https://www.quora.com/Would-Minecraft-gain-popularity-if-they-improved-the-graphics
102
7
7
6
1
Emoji İle Tepki Ver
102
7
7
6
1